Finalisten Beste Foodspecialisten Boerenkaas bekend

In januari is de voorronde van de verkiezing van Nederlands Beste Foodspecialist Boerenkaas van start gegaan. Drie winkels hebben de finale gehaald, meldt Stichting Foodspecialiteiten Nederland. Lees meer ❯

Weer verkiezing lekkerste nieuwe product

De Amsterdam Food Pitch, een verkiezing van het lekkerste nieuwe product, georganiseerd door groothandel De Kweker in Amsterdam, is weer van start gegaan. Lees meer ❯

Nieuwe kaas van Erf 1

Irene Bruins van Zuivelboerderij Erf 1 heeft een nieuwe kaas op de markt gebracht: Kampereilander Kaas. De naam verwijst naar de plek waar de kaas wordt gemaakt, het Kampereiland waar de boerderij van de familie Bruins staat. Lees meer ❯

‘Eigen logistiek moet iets toevoegen aan je business’

Ondernemers die werken binnen een korte keten, zoals boerderijzuivelbereiders, moeten niet te lang doorgaan met zelfstandige distributie als die niets toevoegt aan hun onderneming. Zo snel mogelijk uitbesteden is dan beter. Dat zei Drees Peter van den Bosch tijdens een bijeenkomst van de Taskforce Korte Keten. Lees meer ❯

Energiebesparing kan tot 5.000 euro per jaar opleveren

Energiebesparing kan melkveehouders tot 5.000 euro per jaar opleveren. Dat blijkt uit het project Energieneutrale Melkveehouderij dat begon in de provincie Utrecht en onlangs is afgerond. Dat meldt LaMi. Lees meer ❯

Salon du Fromage trekt meer bezoekers en standhouders

De Salon du Fromage in Parijs trok in februari 11 procent meer bezoekers (8.486) dan in 2018. Zij kwamen af op een recordaantal standhouders (281), van wie 43 procent voor het eerst op de internationale vakbeurs voor kaas en zuivel … Lees meer ❯

Start zoektocht naar Beste Foodspecialist Boerenkaas

De wedstrijd om Nederlands Beste Foodspecialist Boerenkaas is weer begonnen. Op 20 april worden de winnaars bekendgemaakt, meldt Stichting Foodspecialiteiten Nederland. Lees meer ❯

Wei-eiwitten in rauwe melk beschermen tegen astma en voedselallergie

Wei-eiwitten in rauwe melk zorgen voor beschermende effecten tegen allergisch astma en voedselallergie. Dat vertelt Suzanne Abbring in vakblad De Zelfkazer. Abbring deed de afgelopen vier jaar onderzoek naar rauwe melk. Op 11 december 2019 promoveerde zij op haar onderzoek aan de Universiteit Utrecht. Lees meer ❯

‘Voedselprobleem eerst volledig begrijpen’

Als we het wereldwijde voedselsysteem duurzaam willen optimaliseren, en specifiek de rol van zuivel daarin, dan moeten we dat systeem volledig doorgronden. We moeten de complexiteit van ons voedselsysteem dus eerst begrijpen, voordat we oplossingen kunnen aandragen. Dat zei Thom Huppertz bij zijn inauguratie als buitengewoon hoogleraar Dairy Science & Technology aan Wageningen University & Research op donderdag 16 januari. Lees meer ❯

Fries-Hollands vee zeldzaam ras van 2020

Het Fries-Hollandse rundveeras is door de Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) gekozen tot zeldzaam ras van 2020. Dat betekent dat dit dubbeldoelras, met nadruk op de melkproductie, en de houders ervan dit jaar in de schijnwerpers worden gezet door SZH. Lees meer ❯