Slow Food Community rond pelgrimsroutes naar Santiago de Compostella

Binnen Slow Food wordt op verschillende manieren samengewerkt. Zo zijn producenten van een bijzonder product georganiseerd in Presidia en zijn er regionale of thematische afdelingen (community’s). Tijdens Cheese in Bra in september van dit jaar presenteerde de nieuwe Slow Food Community ‘Food of the way of Saint James Way’ zich. Lees meer ❯

Promotieonderzoek rauwe melk en allergie

Suzanne Abbring heeft aan de Universiteit Utrecht promotieonderzoek gedaan naar het effect van rauwe koemelk op allergische aandoeningen. De promotie vindt plaats op 11 december in het Academiegebouw in Utrecht. De website milk & health van Ton Baars meldt dat er voor het eerst een doctoraal onderzoek helemaal gewijd is aan rauwe melk. Lees meer ❯

DSM neemt CSK over

Chemiebedrijf DSM neemt CSK over. Dat hebben beide bedrijven op 18 november bekendgemaakt. CSK, met vestigingen in Leeuwarden en Wageningen, wordt geïntegreerd in DSM Food Specialties. Lees meer ❯

Nieuwe vereniging Vlaamse en Waalse kaasmakers

Waalse en Vlaamse rauwmelkse kaasmakers gaan nauw samenwerken en richten in maart 2020 in Brussel de nieuwe Belgische vereniging ‘Belgische producenten van rauwmelkse kazen’ op. Lees meer ❯

Publieksprijs ‘Beste graslandboer van 2019’ voor familie Van de Voort

De publieksprijs van de verkiezing ‘Beste graslandboer van 2019’ is voor de familie Van de Voort uit Lunteren. Dat meldt vakblad Veeteelt die de verkiezing organiseerde. Lees meer ❯

Zuivelvet verkleint mogelijk kans op hart- en vaatziekten

Aan de hand van een combinatie van vetzuren in het bloed is aan te tonen hoe groot de inname van zuivelvet is van mensen. Dat ontdekte Ilse Pranger in haar promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Uit haar onderzoek blijkt ook dat consumptie van zuivelvet mogelijk de kans op hart- en vaatziekten verkleint bij mensen met een algemeen goede gezondheid. Lees meer ❯

Beste zelfkazers van de regio Leiden gekozen

In Zoeterwoude werd op 24 oktober de jaarlijkse Rondom Leiden-kaaskeuring gehouden. 25 kaasmakende boeren uit de regio zonden 78 boerenkazen in voor de keuring. De gebroeders Van der Plas van Kaasboerderij de Annahoeve in Sassenheim werden uitgeroepen tot beste zelfkazers van de Leidse regio. Lees meer ❯

Rabo: zuivelconsumptie groeit met 2 tot 2,5 procent tot 2022

De consument vraagt volgens de bank steeds meer om ‘premium’ producten in kleinere verpakkingen. Hierdoor wordt de maximale toegevoegde waarde van melkstromen steeds belangrijker. Lees meer ❯

Douwe Dijkstra wint Gouden Kaasboor

Douwe Dijkstra, werkzaam bij Rouveen Kaasspecialiteiten in Rouveen, heeft met 241 punten de zestigste editie van het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) gewonnen. Op 10 oktober kreeg hij de bijbehorende Gouden Kaasboor uit handen van televisiepresentatrice Anita Witzier. Lees meer ❯

Slow Food en Dutch Cuisine gaan gebruik streekproducten samen bevorderen

Dutch Cuisine en Slow Food Nederland gaan samen het gebruik van streekproducten in de horeca bevorderen. Daarmee willen ze een duurzamer voedselsysteem stimuleren. Lees meer ❯