Online wijn-en-kaasproeverij op Vaderdag

Na een succesvolle online thee-en-kaasproeverij op Moederdag organiseert Gemma Breedijk, kaaskeurmeester en eigenaar van streekwinkel Boer en Goed in Zoeterwoude, op Vaderdag  op 21 juni een online proeverij met wijn en kaas. Dat doet zij samen met sommelier Martijn Schuring. Lees meer ❯

Geld voor ontwikkeling kalf bij de koe-zuivel- en vleeslijn

Het Barth-Misset Fonds heeft 50.000 euro toegekend aan een project voor de ontwikkeling van een kalf bij de koe-zuivel- en vleeslijn. Een van de initiatiefnemers van het project is kaasboerderij De Ruurhoeve in Hoogeloon. Lees meer ❯

Geen vakbeurs in Houten

De Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten gaat dit jaar niet door vanwege de coronacrisis. Lees meer ❯

Graskaasdag in Woerden in aangepaste vorm

De Graskaasdag op 6 juni zag er dit jaar anders uit door de coronamaat­regelen. Zo kon de veiling van de reuzenkaas van circa 140 kilo niet doorgaan. In plaats daarvan werd de kaas in stukken verkocht op de streekmarkt in Woerden. De opbrengst gaat naar het Daan Theeuwes Centrum, revalidatiecentrum voor jongeren met ernstig hersenletsel. Lees meer ❯

Online thee-en-kaas-proeverij op Moederdag

Gemma Breedijk, kaaskeurmeester en eigenaar van streekwinkel Boer en Goed in Zoeterwoude, organiseert op Moederdag op 10 mei de online workshop Thee & Kaas. De workshop geeft zij samen met theesommelier Debbie van Haastrecht.  Lees meer ❯

Routine-inspecties alleen onvoldoende voor ontdekken voedselfraude

Bij alleen routine-inspecties wordt slechts het topje van de voedselfraude-ijsberg ontdekt en goed verhulde fraudes blijven verborgen. Door verschillende strategieën te combineren, gaat de pakkans omhoog. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Karen Gussow. Lees meer ❯

Versspeciaalzaken tonen hun kracht in tv-spot

Versspeciaalzaken, waaronder de kaasspeciaalzaken, laten in een nieuwe tv-spot gezamenlijk de kracht zien van de ‘versspecialist in jouw buurt’. Dat meldt Stichting Foodspecialiteiten Nederland. Lees meer ❯

COKZ: vier overtredingen in 2019

Het COKZ heeft in 2019 vier overtredingen vastgesteld met betrekking tot Boerenkaas, net zoveel als een jaar eerder. Dat staat in het jaarverslag van het COKZ over 2019. Lees meer ❯

Slow Food maakt kleinschalige voedselondernemers beter vindbaar

Slow Food heeft het digitale platform www.slowfood.nl/kieslokaal opgericht. Slow Food maakt met het platform lokale, vaak kleinschalige voedselondernemers in het hele land vindbaar en stimuleert consumenten daarmee om lokaal boodschappen te doen, juist nu tijdens de uitbraak van het coronavirus. Lees meer ❯

Winnaars Cum Laude Awards 2020

De winnaars van de Cum Laude Awards 2020 zijn bekend. De prijzen werden op 12 maart uitgereikt in Fort Wierickerschans in Bodegraven. Lees meer ❯