Opbrengst gerijpte reuzenkaas naar goed doel

De graskaas van 125 kg waarmee De Goey Kaas Holland op de Graskaasdag van 2018 in Woerden naar huis ging, wordt nogmaals ingezet voor het goede doel. Lees meer ❯

Woerden op 1 juni weer in het teken van Graskaasdag

Woerden staat op zaterdag 1 juni weer in het teken van de Woerdense Graskaasdag. Traditiegetrouw wordt op de eerste zaterdag van juni de eerste graskaas van het jaar geveild. Een uniek kaasfeest dat thuishoort in het rijtje culinaire tradities als het eerste vaatje haring en de Beaujolais Primeur. Lees meer ❯

‘Boeren van Amstel’ in finale Amsterdam Food Pitch

‘Boeren van Amstel’ is met zijn volle weidevogelmelk een van de twaalf finalisten van Amsterdam Food Pitch, een wedstrijd om het lekkerste nieuwe product, georganiseerd door groothandel De Kweker in Amsterdam. Lees meer ❯

Beter Leven-keurmerk nu ook voor zuivelproducten

Er is nu ook een Beter Leven-keurmerk voor zuivel. Vanaf 15 april is in alle Jumbo-winkels melk en yoghurt met één ster van het Beter Leven-keurmerk verkrijgbaar. De Dierenbescherming werkt hiervoor samen met een zuivelverwerker en vooralsnog zes melkveehouders. Lees meer ❯

Cum Laude Awards-winnaars: ‘Alles gericht op kaas maken’

De familie De Wit van kaasboerderij De Witte Welle in Montfoort won op 14 maart met haar belegen Boerenkaas de Den Besten Cum Laude Trofee 2019. “Bij ons is alles gericht op kaas maken.” Lees meer ❯

Weer extra aandacht voor rauwmelkse kaas

Op 20 april wordt voor de vijfde keer de wereldwijde Raw Milk Cheese Appriciation Day gehouden. Deze ‘waarderingsdag’ voor rauwmelkse kaas, waarop de kaas extra wordt gepromoot, is bedacht door de Amerikaanse organisatie Oldways Cheese Coalition die sinds 1999 pleit voor het behoud van rauwmelkse kazen. Lees meer ❯

Wei-afscheiding in karnemelk te beïnvloeden

Karnemelk is een product met vele liefhebbers. De echt gekarnde karnemelk heeft vaak de voorkeur vanwege haar volle, aromatische smaak. Gea van der Puijl schrijft in De Zelfkazer van april over de bereiding van deze karnemelk en wat boerderijzuivelbereiders daarbij tegen kunnen komen, zoals te veel wei-afscheiding. Lees meer ❯

Film Cum Laude Awards uitgezonden op televisie

De film die de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders heeft gemaakt voor de Cum Laude Awards 2019 komt op televisie. Lees meer ❯

Hendrik en Marcella hebben Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak

De winkel van Hendrik van Strien en Marcella Botterblom uit Breda is op 1 april gekozen tot Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak 2019. Dat werd bekendgemaakt op het Branche-Event georganiseerd door de Stichting Foodspecialiteiten Nederland. Lees meer ❯

Bloemenzaai-actie van zuivelmerken

De biologische zuivelmerken Zuiver Zuivel en Weerribben Zuivel willen dit voorjaar samen met boeren en consumenten 100.000 vierkante meter biologische bloemen zaaien om de biodiversiteit te vergroten en insecten te helpen. Lees meer ❯