‘Voedselprobleem eerst volledig begrijpen’

Als we het wereldwijde voedselsysteem duurzaam willen optimaliseren, en specifiek de rol van zuivel daarin, dan moeten we dat systeem volledig doorgronden. We moeten de complexiteit van ons voedselsysteem dus eerst begrijpen, voordat we oplossingen kunnen aandragen. Dat zei Thom Huppertz bij zijn inauguratie als buitengewoon hoogleraar Dairy Science & Technology aan Wageningen University & Research op donderdag 16 januari. Lees meer ❯

Fries-Hollands vee zeldzaam ras van 2020

Het Fries-Hollandse rundveeras is door de Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) gekozen tot zeldzaam ras van 2020. Dat betekent dat dit dubbeldoelras, met nadruk op de melkproductie, en de houders ervan dit jaar in de schijnwerpers worden gezet door SZH. Lees meer ❯

Keuringsdienst van Waarde over opschuimmelk

Cappuccino of latte met gewone melk is voor velen niet meer van deze tijd. Tegenwoordig is er opschuimmelk. Het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde ging op 6 februari over opschuimmelk. Lees meer ❯

Promotie van streekproducten op Grüne Woche in Berlijn

In de stand ‘Taste the Dutch Masters’ op de Grüne Woche van 17 tot en met 26 januari in Berlijn worden Nederlandse streekproducten gepromoot, waaronder diverse kazen. Lees meer ❯

Boerderij ‘t Geertje nieuwe eigenaar van natuurgebied in Zoeterwoude

De familie Van Rijn van biologische beleefboerderij ‘t Geertje in Zoeterwoude is de nieuwe eigenaar en beheerder van het aangrenzende 6 hectare grote natuurgebied Noord-Aa. De koopovereenkomst met de provincie is op 20 december getekend. Dat meldt de provincie Zuid-Holland. Lees meer ❯

Slow Food bestaat 30 jaar

Op 10 december 2019 bestond Slow Food dertig jaar. De afgelopen dertig jaar heeft Slow Food zich op nationaal en internationaal niveau ingezet om good, clean en fair voedsel op de kaart te zetten. Lees meer ❯

Samenwerking in nieuwe kaasmakerij

Bert en Ellen Kots van geitenkaasboerderij De Brömmels in Winterswijk-Woold hebben een nieuwe kaasmakerij en -opslag. De komst van de nieuwe kaasmakerij heeft geleid tot onder meer samenwerking met andere boeren. Voor de bouw van de nieuwe kaasmakerij heeft De … Lees meer ❯

De Molkerei-directie aangevuld met Markus Terpstra

Markus Terpstra treedt per 1 januari 2020 toe tot de directie van De Molkerei. Terpstra is aangenomen om de versnelling in groei van De Molkerei de komende jaren door te kunnen zetten en bedrijf zijn missie nog verder zal kunnen uitbouwen. Lees meer ❯

Slow Food Community rond pelgrimsroutes naar Santiago de Compostella

Binnen Slow Food wordt op verschillende manieren samengewerkt. Zo zijn producenten van een bijzonder product georganiseerd in Presidia en zijn er regionale of thematische afdelingen (community’s). Tijdens Cheese in Bra in september van dit jaar presenteerde de nieuwe Slow Food Community ‘Food of the way of Saint James Way’ zich. Lees meer ❯

Promotieonderzoek rauwe melk en allergie

Suzanne Abbring heeft aan de Universiteit Utrecht promotieonderzoek gedaan naar het effect van rauwe koemelk op allergische aandoeningen. De promotie vindt plaats op 11 december in het Academiegebouw in Utrecht. De website milk & health van Ton Baars meldt dat er voor het eerst een doctoraal onderzoek helemaal gewijd is aan rauwe melk. Lees meer ❯