100 punten voor bierkaas van trappisten: ‘Dit hadden we echt niet verwacht’

Op de Cum Laude Awards van afgelopen maart werden aan de bierkaas van de trappisten van Abdij OLV van Koningshoeven in Berkel-Enschot 100 punten toegekend door de kaaskeurmeesters. Het was de enige kaas op deze keuring die dit maximaal te behalen aantal punten kreeg. Lees meer ❯

Speciale dag voor rauwmelkse kaas

Over de hele wereld wordt op zaterdag 21 april aandacht gevraagd voor rauwmelkse kaas. Er zijn proeverijen, workshops en rondleidingen bij kaasmakers, kaasrijpers en kaasspeciaalzaken. De speciale dag is een initiatief van ‘The Oldways Cheese Coalition’. Lees meer ❯

Kaaskeuring op schapenzuivelplein Dag van het Schaap

De Dag van het Schaap komt er weer aan: het tweejaarlijkse evenement vindt plaats op zaterdag 9 juni in Ermelo. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor het melkschaap. Het speciale schapenzuivelplein zal geheel gewijd zijn aan het melkschaap, schapenzuivel en schapenkaas. Ook wordt er wedstrijd-kaaskeuring gehouden. Lees meer ❯

Yoghurt goed voor het hart

Volgens een nieuwe Amerikaanse studie gaat een hogere yoghurtinname gepaard met een lager risico op hart- en vaatziekten bij mannen en vrouwen met een verhoogde bloeddruk. Lees meer ❯

Graskaasdag 2 juni in Woerden

Woerden staat op zaterdag 2 juni weer in het teken van de Woerdense Graskaasdag. Tradi­tiegetrouw wordt op de eerste zaterdag van juni de eerste graskaas van het jaar geveild. Een uniek kaasfeest dat thuishoort in het rijtje culinaire tradities als het eerste vaatje haring en de Beaujolais Primeur. Lees meer ❯

Cum Laude Awards 2018: de winnaars

De Cum Laude Awards 2018 zijn uitgereikt. Dat gebeurde 15 maart in Fort Wierickerschans in Bodegraven. De 277 ingezonden kazen werden op 12 maart technisch gekeurd door kaaskeurmeesters. Op 15 maart beoordeelden prominente kaaskenners de kazen. In drie hoofdcategorieën werden … Lees meer ❯

Veel kaas gekeurd voor Cum Laude Awards

De technische keuring voor de Cum Laude Awards 2018 vond plaats op 12 maart in Fort Wierickerschans in Bodegraven. Voor de verkiezing werden 302 kazen ingezonden. Lees meer ❯

Boerenkaasvereniging van start gegaan

In februari is in Zoeterwoude de Boerenkaasvereniging (BKV) van start gegaan. De oprichting is een initiatief van een groep Boerenkaasmakers en de Alliantie van Nederlandse Kaasspeciaalzaken. Zij willen de Boerenkaas beschermen en promoten. Lees meer ❯

Wezenspyk bij vijf genomineerden Agrarisch Ondernemer

Uit de tien kandidaten voor verkiezing van Agrarisch Ondernemer van het Jaar zijn vijf genomineerden geselecteerd, onder wie de familie Witte van kaasboerderij en schapenhouderij Wezenspyk op Texel. Lees meer ❯

Friese brouwers en de Molkerei introduceren bier met geitenwei

Vier Friese bierbrouwers en geitenkaasmakerij de Molkerei in Sint Annaparochie hebben samen een nieuw streekbier ontwikkeld: Weibok. Dit bier is gebrouwen met geitenwei. De wei is een restproduct van de geitenkaasmakerij. Lees meer ❯