Wei-afscheiding in karnemelk te beïnvloeden

Karnemelk is een product met vele liefhebbers. De echt gekarnde karnemelk heeft vaak de voorkeur vanwege haar volle, aromatische smaak. Gea van der Puijl schrijft in De Zelfkazer van april over de bereiding van deze karnemelk en wat boerderijzuivelbereiders daarbij tegen kunnen komen, zoals te veel wei-afscheiding. Lees meer ❯

Film Cum Laude Awards uitgezonden op televisie

De film die de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders heeft gemaakt voor de Cum Laude Awards 2019 komt op televisie. Lees meer ❯

Hendrik en Marcella hebben Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak

De winkel van Hendrik van Strien en Marcella Botterblom uit Breda is op 1 april gekozen tot Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak 2019. Dat werd bekendgemaakt op het Branche-Event georganiseerd door de Stichting Foodspecialiteiten Nederland. Lees meer ❯

Bloemenzaai-actie van zuivelmerken

De biologische zuivelmerken Zuiver Zuivel en Weerribben Zuivel willen dit voorjaar samen met boeren en consumenten 100.000 vierkante meter biologische bloemen zaaien om de biodiversiteit te vergroten en insecten te helpen. Lees meer ❯

Nieuwe serie schoolbezoeken aan Kaaspakhuis Woerden

Basisschoolgroepen bezoeken vanaf 27 maart weer het Kaaspakhuis in Woerden voor een educatieprogramma over kaas. In totaal komen er nog veertien schoolklassen. Lees meer ❯

Cum Laude Awards 2019: de winnaars

Ruim 300 kazen werden ingezonden voor de Cum Laude Awards 2019, de verkiezing van de lekkerste kaas gemaakt op de boerderij. Op 14 maart werden de winnaars bekendgemaakt in Fort Wierickerschans in Bodegraven. De winnaar van de Den Besten Cum … Lees meer ❯

Finalisten verkiezing ‘Beste Kaasspeciaalzaak’ bekend

De finalisten van de verkiezing ‘Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak’ zijn bekend. De voorrondes vonden in januari plaats. Lees meer ❯

Certificaat Erkend Streekproduct voor Kaasboerderij van Eijk

Stichting Groene Hart Streekproducten heeft het certificaat Erkend Streekproduct uitgereikt aan Adrie en Henriëtte van Eijk van Kaasboerderij van Eijk in Vlist. Het is het 52ste bedrijf in het Groene Hart met het certificaat Erkend Streekproduct. Lees meer ❯

Listeria krijgt in Goudse kaas vrijwel geen kans

De concentratie ongedissocieerd melkzuur in natuurgerijpte Goudse kaas is voldoende voor volledige groeiremming van Listeria monocytogenes. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Ellen Wemmenhove aan Wageningen University & Research.  Lees meer ❯

Boerenkaas en -zuivel maand lang bij lokale Albert Heijn

Met het initiatief ‘Jonge boer over de vloer’ biedt Albert Heijn vanaf 11 februari een podium aan producten van jonge Nederlandse boeren, onder wie Boerenkaasmaker Siebe van de Crommert (24) uit Erp en boerderijzuivelbereider Dirk Pullens (26) uit Raamsdonkveer. Lees meer ❯