Winnaars Cum Laude Awards 2020

De winnaars van de Cum Laude Awards 2020 zijn bekend. De prijzen werden op 12 maart uitgereikt in Fort Wierickerschans in Bodegraven. Lees meer ❯

Slow Food maakt kleinschalige voedselondernemers beter vindbaar

Slow Food heeft het digitale platform www.slowfood.nl/kieslokaal opgericht. Slow Food maakt met het platform lokale, vaak kleinschalige voedselondernemers in het hele land vindbaar en stimuleert consumenten daarmee om lokaal boodschappen te doen, juist nu tijdens de uitbraak van het coronavirus. Lees meer ❯

Finalisten Beste Foodspecialisten Boerenkaas bekend

In januari is de voorronde van de verkiezing van Nederlands Beste Foodspecialist Boerenkaas van start gegaan. Drie winkels hebben de finale gehaald, meldt Stichting Foodspecialiteiten Nederland. Lees meer ❯

Weer verkiezing lekkerste nieuwe product

De Amsterdam Food Pitch, een verkiezing van het lekkerste nieuwe product, georganiseerd door groothandel De Kweker in Amsterdam, is weer van start gegaan. Lees meer ❯

Nieuwe kaas van Erf 1

Irene Bruins van Zuivelboerderij Erf 1 heeft een nieuwe kaas op de markt gebracht: Kampereilander Kaas. De naam verwijst naar de plek waar de kaas wordt gemaakt, het Kampereiland waar de boerderij van de familie Bruins staat. Lees meer ❯

‘Eigen logistiek moet iets toevoegen aan je business’

Ondernemers die werken binnen een korte keten, zoals boerderijzuivelbereiders, moeten niet te lang doorgaan met zelfstandige distributie als die niets toevoegt aan hun onderneming. Zo snel mogelijk uitbesteden is dan beter. Dat zei Drees Peter van den Bosch tijdens een bijeenkomst van de Taskforce Korte Keten. Lees meer ❯

Energiebesparing kan tot 5.000 euro per jaar opleveren

Energiebesparing kan melkveehouders tot 5.000 euro per jaar opleveren. Dat blijkt uit het project Energieneutrale Melkveehouderij dat begon in de provincie Utrecht en onlangs is afgerond. Dat meldt LaMi. Lees meer ❯

Salon du Fromage trekt meer bezoekers en standhouders

De Salon du Fromage in Parijs trok in februari 11 procent meer bezoekers (8.486) dan in 2018. Zij kwamen af op een recordaantal standhouders (281), van wie 43 procent voor het eerst op de internationale vakbeurs voor kaas en zuivel … Lees meer ❯

Start zoektocht naar Beste Foodspecialist Boerenkaas

De wedstrijd om Nederlands Beste Foodspecialist Boerenkaas is weer begonnen. Op 20 april worden de winnaars bekendgemaakt, meldt Stichting Foodspecialiteiten Nederland. Lees meer ❯

Wei-eiwitten in rauwe melk beschermen tegen astma en voedselallergie

Wei-eiwitten in rauwe melk zorgen voor beschermende effecten tegen allergisch astma en voedselallergie. Dat vertelt Suzanne Abbring in vakblad De Zelfkazer. Abbring deed de afgelopen vier jaar onderzoek naar rauwe melk. Op 11 december 2019 promoveerde zij op haar onderzoek aan de Universiteit Utrecht. Lees meer ❯