Onderzoek bewijst opnieuw: volvette zuivel niet slecht voor hart en bloedvaten

Er is geen significant verband tussen de consumptie van zuivelvetten en hartaandoeningen en beroertes. Bepaalde soorten zuivelvet kunnen juist helpen beschermen tegen een ernstige beroerte, aldus onderzoekers van het University of Texas Health Science Center in Houston, Verenigde Staten (UTHealth). … Lees meer ❯

Aantal kaaswinkels stijgt met 20 procent in bijna tien jaar tijd

Het aantal foodspeciaalzaken wijzigde nauwelijks tussen 2008 en 2017. Wel waren er grote mutaties per branche. Zo steeg in deze periode het aantal kaaswinkels met 20 procent. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Lees meer ❯

Vernieuwde indeling Vakbeurs Foodspecialiteiten

De Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd op maandag en dinsdag (1 en 2 oktober), krijgt een totaal vernieuwde indeling en nieuwe activiteiten. Dat heeft organisator Stichting Foodspecialiteiten Nederland bekendgemaakt. Lees meer ❯

Nieuwe technologie voor verkoop melk van individuele koe

Het Wageningse bedrijf TOP ontwikkelt een technologieplatform waarmee melkveehouders flessen gepasteuriseerde melk van individuele koeien kunnen gaan verkopen.  Lees meer ❯

Basisschoolleerlingen krijgen les over kaas in Kaaspakhuis Woerden

In het nieuwe schooljaar 2018-2019 biedt het Kaaspakhuis Woerden een interactief doe- en leerprogramma aan aan alle groepen 6 van 29 basisscholen in de gemeente Woerden. Het Kaaspakhuis werd ongeveer een jaar geleden geopend. Lees meer ❯

15.700 euro voor kaas van 125 kilo

Op zaterdag 2 juni vond in Woerden de jaarlijkse Graskaasdag plaats. Er werd onder andere een graskaas van 125 kilogram geveild. Die leverde 15.700 euro op. Lees meer ❯

‘Kaas past in dieet voor gezond hart’

De typische Nederlandse (half)harde kaas moet worden beschouwd als een aan te bevelen onderdeel in een dieet voor een gezond hart, omdat de kaas rijk is aan vitamine K2. Dat constateren onderzoekers van VitaK, een spin-off van de Universiteit Maastricht. Een lage inname van vitamine K is een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Lees meer ❯

Nieuwe app voor voorraadbeheer

Het Kaasmerk in Leiden heeft een app ontwikkeld die het voorraadbeheer makkelijker en vrijwel foutloos maakt. De app is getest op vier kaasboerderijen, de eerste gebruikers zijn enthousiast. De gemiddelde kaasmaker heeft niet altijd accurate informatie over de voorraad of … Lees meer ❯

Boerenkaasfondue in finale Amsterdam Food Pitch

Ray Heistek van eetwinkel ‘De Keuken In’ in Assendelft staat met zijn belegen boerenkaasfondue in blik in de finale van de Amsterdam Food Pitch, een wedstrijd om het lekkerste nieuwe product, georganiseerd door groothandel De Kweker in Amsterdam. De finale is op 25 juni.  Lees meer ❯

Kaasmakerij voor laten rijden

Melkveehouders die (nog) niet willen investeren in een kaasmakerij, maar toch kaas uit melk van eigen koeien willen verkopen, kunnen Henk van der Schoor met zijn mobiele kaasmakerij laten voorrijden. Lees meer ❯