Wouter Sluis-penning voor Adrie van Dijk

Adrie van Dijk kreeg tijdens de prijsuitreiking van de Cum Laude Awards 2018 in Boedegraven de Wouter Sluis-penning uitgereikt uit handen van BBZ-bestuurslid Cees Slob.

De Wouter Sluis-penning is een waardering voor mensen die voor de boerderijzuivelsector meer doen ‘dan op grond van hun functie of taak mag worden verwacht’.
Adrie van Dijk is vanaf 1977 betrokken bij de organisatie van de kaaskeuringen van de Fokveedag in Hoornaar. De eerste jaren haalde hij, voorafgaand aan de keuring, de te keuren kazen op bij de boeren. Toen in 1985 de heer A. de Bruin overleed, kwam Van Dijk op een bestuurlijke post terecht en werd hij penningmeester van de kaasdagcommissie Hoornaar. Een post die hij tot op de dag van vandaag bekleedt. Hij was op de 105de Fokveedag in Hoornaar in 2017 dus veertig jaar betrokken bij de kaas­keuringen aldaar. Een post die hij vrijwillig bekleedt, met andere woorden zonder geldelijk gewin.

Perfectionist

Adrie van Dijk is een perfectionist. Alles voorafgaand aan de keuring wordt door hem persoonlijk gecontroleerd en nagetrokken. “Wij van de kaasdagcommissie Hoornaar zeggen weleens: ‘Als Adrie er niet bij is, gaat de hele Fokveedag niet door’”, vertelt Cees Slob. “En deze inzet en voor de lange tijd dat hij bij de kaaskeuringen betrokken is, heeft ons hem doen voordragen voor de Wouter Sluis-penning­. Hij verdient het!”

Foto: BBZ/Liesbeth Wattimury

Reacties zijn gesloten.