Workshop natuurlijke zuursels tijdens Cheese

FACE, het Europese netwerk van boer­derijzuivelbereiders, organiseert in samenwerking met Slow Food een workshop over natuurlijke zuursels. De workshop wordt gehouden op 18 september op het Slow Food-evenement Cheese in het Italiaanse Bra.

Het gaat om zuursels die niet gecomponeerd zijn, dus die geen stammen bevatten die geselecteerd zijn op speciale eigenschappen. Het betreft zuursels die breed zijn en ooit ontstaan zijn door melk zuur te laten worden.
Alle boerderijzuivelbereiders die een een natuurlijk zuursel gebruiken en hierover informatie willen delen, kunnen dat doen bij de secretaresse van FACE, Yolande Moulem: ymoulem@yahoo.fr. Boerderijzuivelbereiders mogen natuurlijk ook aanwezig zijn bij de workshop in Bra, maar ervaring delen via de mail is ook al mooi. Mocht je liever in het Nederlands willen mailen, mail dan naar Irene van de Voort, i.vandevoort@boerderijzuivel.nl, dan wordt het vertaald en doorgezet.

Inspiratie

Tijdens Cheese staan ambachtelijke kaas en kaas van boerderijen centraal. Dit jaar wordt het gehouden van 15 tot en met 18 september, voor de 20ste keer. Bra ligt in de buurt van Milaan.
BBZ-leden die de Boeren Goudse Oplegkaas maken hebben er altijd een stand. Ook Nederlandse handelaren zoals l’ Amuse en Bourgondisch Lifestyle gaan ernaartoe. Het is echt een aanrader om hier eens gezellig heen te gaan en inspiratie op te doen.

Foto: Cheese – Slow Food

Reacties zijn gesloten.