Tijd van corona: waar vind je steun?

We maken op dit moment bijzondere tijden mee. Veel sectoren, ook agrarisch Nederland, zijn hard geraakt door de uitbraak van het coronavirus. Waar vind je steun, welke mogelijkheden zijn er om je producten aan de consument te brengen? Wat gebeurt er met de handel?

Er zijn ondernemers, ook leden van de BBZ, die op dit moment hun product niet of slecht kwijt kunnen. Denk aan ondernemers die afhankelijk zijn van de horeca en/of toeristen. Komt de toeristenstroom dit jaar nog wel op gang en welke gevolgen heeft dat dit jaar voor een ondernemer? Minder inkomsten of kun je ergens steun vinden? Er zijn een aantal steunmaatregelen te noemen. Allereerst kun je je wenden tot je bank. Verschillende banken in Nederland bieden aan om aflossingen (en soms ook rente) voor een aantal maanden uit te stellen. Daarnaast is er overheidssteun met de verruiming van het Borgstellingskrediet voor de landbouw. Informeer bij je bank naar de mogelijkheden. Het biedt je misschien voor de komende zomer ruimte om een deel van de gederfde inkomsten te compenseren.

Daarnaast biedt de overheid ook rechtstreeks steun. Het is wel noodzakelijk dat je dan op de juiste manier/activiteit bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Op de website www.rvo.nl/coronavirus is meer informatie hierover te vinden. Ook gemeenten en provincies hebben diverse regelingen. Diverse gemeenten bieden uitstel van betaling van belastingaanslagen. Provincies ondersteunen gemeenten daar waar mogelijk.

Lees ook het bericht: Consument zoekt lokale winkel op

 

Reacties zijn gesloten.