Studiedag over zuursel en stremsel

De Bond van Boerderij-Zuivelbereiders organiseert een landelijke studiedag voor zijn leden. De studiedag heeft als onderwerp ‘Zuursel en stremsel’.

De studiedag wordt gehouden op woensdag 24 oktober van 13.00 tot 15.30 uur in Boerderij Fortzicht in Groenekan. Spreker is Gea van der Puijl.

Onderwerpen

Zuursel:

  • Wat is zuursel precies.
  • Welke keuzes en nieuwe ontwikkelingen zijn er in zuurselcultures.
  • Wat zijn de gevolgen van de verschillende zuurselcultures in kaas?
  • Hoe zorg je voor een goede verzuring en hoe herken je problemen in de verzuring?

Stremsel:

  • Wat is stremsel precies en welke soorten stremsel zijn er?
  • Wanneer heb ik een goede stremming?

Deelnemen

Maximaal twintig BBZ-leden kunnen deelnemen aan de studiedag. Indien meer mensen zich inschrijven, is deelname mogelijk voor de eerste twintig aangemelde BBZ-leden. De definitieve uitnodiging volgt na 15 oktober. Enige basiskennis van kaasbereiding is aanbevolen. Voor BBZ-leden zijn er geen kosten verbonden aan de studiedag.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 15 oktober via het aanmeldformulier op Boerderijzuivel.nl. Na 15 oktober ontvangen deelnemers per e-mail de definitieve uitnodiging.

Reacties zijn gesloten.