Berichten van Bond van Boerderij-Zuivelbereiders

Aanmelden Cum Laude Awards Zuivel en Zachte kaas kan tot 15 september

Boerderijzuivelbereiders en ambachtelijke bereiders kunnen zich aanmelden voor deelname aan de Cum Laude Awards Zuivel en Zachte kaas 2018. Aanmelden kan tot 15 september. Lees meer ❯

Studiedag over zuursel en stremsel

De Bond van Boerderij-Zuivelbereiders organiseert een landelijke studiedag voor zijn leden. De studiedag heeft als onderwerp ‘Zuursel en stremsel’. De studiedag wordt gehouden op woensdag 24 oktober van 13.00 tot 15.30 uur in Boerderij Fortzicht in Groenekan. Spreker is Gea … Lees meer ❯

Boerenkaasnoteringen onveranderd

De noteringscommissie ziet geen aanleiding om de Boerenkaasnoteringen in augustus te wijzigen. Lees meer ❯

Natuur

We leven in een tijd waarin we denken dat we met een mobiele telefoon alles kunnen regelen. Dan is het best wel grappig om te zien dat de natuur hier zich niets van aantrekt en gewoon haar eigen gang gaat. Lees meer ❯

Cum Laude Awards Zuivel en Zachte kaas

De Cum Laude Awards voor Zuivel en Zachte Kaas staan binnenkort weer op de agenda. De voorbereidingen zijn in volle gang en de termijn van inschrijving zal medio augustus opengaan. Lees meer ❯

Fosfaatrechten

In dit jaar, 2018, zijn de fosfaatrechten ingevoerd. Het bestuur van de BBZ heeft in de afgelopen periode overleg gehad met een beleidsadviseur van RVO. Lees meer ❯

Notering Boeren-Leidse 30+ met 20 cent verhoogd

De noteringscommissie voor Boerenkaas heeft besloten om de notering van Boeren-Leidse 30+ in juli met 20 cent te verhogen. De noteringen voor Goudse Boerenkaas zijn gelijk gebleven. Lees meer ❯

Bericht van de BBZ-voorzitter

Het mooie weer blijft maar aanhouden, ook op de afscheidsreceptie van Rini Bouwman (directeur COKZ ) was het mooi zomers weer. Verschillende sprekers deden een woordje over het belang van controle, het toezicht hierop en over de goede naam van Nederland … Lees meer ❯

Cum Laude Zuivel en Zachte kaas 2018 komt eraan

Het is al bijna weer zover: de jaarlijkse Cum Laude Zuivel en Zachte kaas komt eraan. Binnenkort ontvangen BBZ-leden een e-mail met een link waarmee zij zich kunnen aanmelden. Lees meer ❯

Noteringen gelijk gebleven

De noteringscommissie voor Boerenkaas houdt de noteringen in juni, net als in mei, gelijk. De stemming is goed. Lees meer ❯