Berichten van Bond van Boerderij-Zuivelbereiders

Bericht van de BBZ-voorzitter

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde zuivelkeuring tijdens de beurs in Houten. Meer dan honderd producten zijn deskundig gekeurd en tentoongesteld in de stand van de BBZ Lees meer ❯

Recall van Boerenkaas

Afgelopen week werd bekend dat kaas uit enkele supermarkten is teruggehaald vanwege een besmetting met Stec (een coli-achtige). Op dit moment vindt onderzoek plaats om met elkaar tot een duidelijke aanpak te komen, dat dit voorkomen gaat worden en hoe deze bacterie te traceren is. Een ding is zeker, dit is schadelijk voor de boerenkaas. Lees meer ❯

Boerenkaas maken als immaterieel erfgoed geeft waarde

Na een spoedcursus ‘Immaterieel erfgoed’ is het nut (en de zin) van Boerenkaas maken op de lijst met immaterieel erfgoed weer opgefrist. De erkenning ‘immaterieel erfgoed’ bestaat sinds zes jaar en heeft al veel publiciteit gegenereerd. ‘Boerenkaas maken’ werd in februari 2017 erkend als immaterieel erfgoed. Lees meer ❯

Cum Laude Awards Zuivel en Zachte kaas groot succes

Cum Laude Awards Zuivel en Zachte kaas op 1 oktober was een groot succes. Alle producten zijn ook op de Vakbeurs Foodspecialiteiten tentoongesteld en aan het publiek te proeven aangeboden. Lees meer ❯

Aftrap Oktober Boerenkaasmaand op Fokveedag Hoornaar

Oktober Boerenkaasmaand is een begrip in de kaaswereld. Menig kaasspeciaalzaak maakt gebruik van reclame-uitingen die de handel voor hen maakt. Lees meer ❯

Stageplek gezocht op bedrijf met melkgeiten

De Engels sprekende Fransman Francois Pasquereau zoekt een stage-/werkbedrijf met melkgeiten en kaasmakerij. Lees meer ❯

Boerenkaasnoteringen met 15 cent verhoogd

De noteringscommissie voor Boerenkaas heeft besloten om alle noteringen in september met 15 cent te verhogen. Lees meer ❯

Podium

Het is altijd leuk om de nieuwsbrief te beginnen met positief nieuws: de Boerenkaasnoteringen zijn omhooggegaan! Lees meer ❯

Congres Europese boerderijzuivelbereiders in Zweden

FACEnetwork, de vereniging van boerderijzuivelbereiders in Europa, organiseert haar tiende congres van 10 tot en met 12 oktober 2018 in Kristianstad in Zweden.  Lees meer ❯

Aanmelden Cum Laude Awards Zuivel en Zachte kaas kan tot 15 september

Boerderijzuivelbereiders en ambachtelijke bereiders kunnen zich aanmelden voor deelname aan de Cum Laude Awards Zuivel en Zachte kaas 2018. Aanmelden kan tot 15 september. Lees meer ❯