Open dag Erve Slendebroek – A2-melk

Erve Slendebroek nabij Zwolle heeft zich volledig toegelegd op de productie en verwerking van zogenoemde A2-melk. Tijdens de open dag van dit boerenbedrijf op vrijdag 3 mei vertelt de familie Visscher er alles over.

“A2-melk is uniek in Nederland”, vertelt Jaco Visscher van Erve Slendebroek. “A2 heeft te maken met specifieke koeien (met het A2-gen, een erfelijke eigenschap) die bij ons hun melk produceren. Dat, gecombineerd met verantwoord en duurzaam ondernemen, creëert zuivel die anders is qua samenstelling dan gebruikelijk. De vertering van deze melk verloopt anders en blijkt voor vele mensen, ook voor hen die doorgaans problemen hebben met koemelk, goed te verteren.”

Uitsluitend gras(achtige) producten

De koeien van Erve Slendebroek worden uitsluitend gevoerd met gras(achtige) producten om een gunstiger vetzuursamenstelling te verkrijgen. Mais en granen (en ook soja) worden zo veel als mogelijk uit het rantsoen geweerd. Om meer en een betere verhouding van onverzadigde vetzuren te realiseren is vooral ook een kruidenrijk grasland nodig, en dat betekent dat de familie Visscher al jaren geleden afscheid heeft genomen van kunstmest en chemische gewasbeschermingsmiddelen. “Bij ons ligt de focus op een vitaal en actief bodemleven. Die gezonde bodem is de basis voor gezond voedsel voor onze koeien en zo, via de door ons geproduceerde zuivel, uiteindelijk ook weer voor gezond en verantwoord voedsel voor de mens”, aldus Jaco.

Open dag

Op de open dag op vrijdag 3 mei kunnen bezoekers alles te weten komen over het bedrijf. Diverse aan Erve Slendebroek verbonden partijen leggen de bezoeker door middel van presentaties en demonstraties uit op welke manier zij een rol van betekenis spelen voor dit melkveebedrijf. Diverse standhouders vormen een streekmarkt waar kan worden genoten van diverse lekkernijen en proeverijen. Ook voor kinderen zijn er activiteiten.

Foto: Erve Slendebroek

Reacties zijn gesloten.