Noteringen weer 10 cent lager

Er lijkt een herstel plaats te vinden op de zuivelmarkt. Producten zijn wat meer gevraagd en een aantal noteringen is ook licht gestegen. Vooral de stijging bij de foliekaas is duidelijk waarneembaar met 10 tot 20 cent per kg. Voorraden zijn naar verluidt niet groot. Wellicht speelt de gematigde melkaanvoer een rol bij deze stijging.

De situatie op de Boerenkaasmarkt is geheel anders. Ondanks de goede verkopen blijven de voorraden kaas groeien en de aanvoer is onverminderd groot. De huidige productie is veel te groot voor het niveau van de afzet. Een groot deel van de kaas is gewild en krijgt gemakkelijk een bestemming, maar er blijft te veel kaas liggen waar geen vraag naar is, waar veel inspanningen voor verricht moeten worden om het te verkopen en uiteindelijk vaak voor een lagere prijs. In deze markt houden de noteringen geen stand. Reeds eerder is aangegeven dat het aanbod omlaag moet om de voorraden weer in overeenstemming met de afzet te brengen. Voor een deel van de bereiders is levering van de melk rechtstreeks aan de zuivelfabriek een betere optie. Stem dit zo nodig af met uw kaashandelaar.
De noteringscommissie heeft besloten alle noteringen, inclusief die voor de Boeren-Leidse, met 10 cent te verlagen. De stemming is slecht.

Prijzen Boerenkaas

2019 April Mei
12 kg 4,60 4,50
16 kg 4,75 4,65
> 20 kg 4,90 4,80
Leidse 30+ 5,15 5,05
Kruiden 4,70 4,60
Stemming matig slecht

Op de pagina Boerenkaasnotering vindt u een overzicht van de noteringen en melkprijzen over meerdere jaren.

Reacties zijn gesloten.