Nieuwe studieclub (VOC) met 7 boerenijsbereiders

Zeven boerenijsbereiders vormen een nieuwe VAIJ Ondernemers Club (VOC) sinds de aftrap van de samenwerking tussen de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders en de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ). De nieuwe studieclub wordt begeleid door Willy Rooswinkel, deskundige op het gebied van de bereiding van ambachtelijk ijs.

De start van de samenwerking tussen de BBZ en VAIJ vond plaats op 22 november in het IJscentrum in Wageningen. Tijdens deze succesvolle bijeenkomst konden boerenijsbereiders onder andere deelnemen aan een praktijkworkshop ijs bereiden. Aan het eind van de bijeenkomst bleek dat er duidelijk behoefte was aan een speciale VOC voor boerenijsbereiders.

Wat vraag je voor een bolletje ijs?

De studieclubleden zullen het hebben over de techniek van het ijs maken, maar ook over bijvoorbeeld de prijsvorming: wat vraag je voor een bolletje ijs? En waarom kies je wel of niet voor een bepaalde smaak? Hoe zet je je product in de markt? Hoe ga je om met personeel? Alles waar een ijsmaker tegenaan loopt, kan worden behandeld.

Ook meedoen?

Boerenijsbereiders die ook willen deelnemen aan de studieclub/VOC, kunnen zich nog aanmelden bij Willy Rooswinkel, e-mail willyrsw@gmail.com.

Reacties zijn gesloten.