Leveranciersvoorwaarden Vreugdenhil

Vreugdenhil heeft de voorwaarden voor levering opgeschroefd: je moet minimaal 100.000 liter leveren per jaar. Nu is er een BBZ-lid dat daar niet aan voldoet en graag in gesprek wil met Vreugdenhil. Mogelijk wordt de soep iets minder heet gegeten dan die wordt opgediend. De BBZ wil graag weten of er nog andere leden zijn met dit probleem, zodat er gezamenlijk in gesprek kan worden gegaan.

De BBZ heeft de ‘commissie fabrieken’ die ook andere problemen met leveranciersvoorwaarden van andere fabrieken bespreekbaar maakt. Die gaat hiermee aan de slag.
Ook moet de BBZ  in de toekomst misschien om de tafel met ambachtelijke bereiders die juist op zoek zijn naar vaste leveranciers en moeilijk aan melk kunnen komen. Dit probleem bestaat namelijk ook. Sommige boeren leveren bijvoorbeeld aan iemand die ambachtelijke kaas maakt, en zodra dat over de 10.000 liter gaat, mag het niet meer van de fabriek. En wat doe je dan? Hoe kunnen we maximaal flexibel zijn naar afnemers van kleine hoeveelheden en tegelijk elkaar de zekerheid bieden dat de melk altijd weg kan?

Voor nu hoort de BBZ graag wie ook in de problemen komt met de nieuwe leveranciersvoorwaarden van Vreugdenhil.

Foto: Christian Kothe/ Flickr

Reacties zijn gesloten.