Leerzame FACE-bijeenkomst in Zweden

De bijeenkomst van FACE, het Europese netwerk van boerderijzuivelbereiders, van 10 tot met 12 oktober in Kristianstad in Zweden was leerzaam en ook praktisch georiënteerd.

Op de dag van het congres kwamen veel onderwerpen aan de orde, variërend van diergezondheid en -welzijn tot kaasdefecten, zuurgraadvariëteit tijdens het kaasbereidingsproces en nieuw analytisch gereedschap voor de zuivelbereiding.
Ook hebben enkele kaasboeren een specifiek product geheel toegelicht. Het verrijkt de kennis over kaasmaken. Uit Zweden is Vit Caprin (geitenkaas) en Getmese (uit wei) toegelicht, uit Italie Caciocavallo Podolico, uit Bulgarije Sirene en uit Zweden ook Wrangebacksost. Heel verschillende typen kazen, maar je ziet en proeft wat het proces kan doen.

In De Zelfkazer van december kunt u meer lezen over de FACE-bijeenkomst in Zweden.

Reacties zijn gesloten.