Inschrijving Cum Laude Awards 2018 geopend

Let op: De locatie van Cum Laude Awards is gewijzigd. Cum Laude Awards vindt plaats in Fort Wierickerschans in Bodegraven. De pop-upwinkel en livestreamshop gaan niet door.

De inschrijving voor de Cum Laude Awards 2018 in maart is geopend. Aan deze verkiezing in de Gouwekerk in Gouda kunnen bereiders van harde kazen deelnemen (Goudse, Leidse, Edammer). De feestelijke prijsuitreiking is op 15 maart. In het najaar organiseert de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders (BBZ) weer een verkiezing voor de bereiders van zuivel en zachte kaas.

Nieuw dit jaar is dat de BBZ in samenwerking met de kaasspeciaalzaken van Gouda een pop-upwinkel met streamstore (internetverkoop met webcam) in de Gouwekerk organiseert op de vrijdag en zaterdag na de prijsuitreiking. De gekeurde kazen gaan dus niet retour, maar worden opgekocht door de BBZ voor 5 euro per kg. Daarom moeten deelnemers ook hun bankrekeningnummer invullen op het digitale inschrijfformulier.
Er worden op beide dagen ook kookworkshops, proeverijen en demonstraties georganiseerd.

Categorieën

Deelnemers kunnen inzenden in de volgende categorieën:

Boerenkaas

  1. Goudse Boerenkaas jong belegen (minimaal 6 weken)
  2. Goudse Boerenkaas belegen (minimaal 16 weken)
  3. Goudse Boerenkaas oud (minimaal 10 maanden)
  4. Goudse Boerenkaas overjarig (minimaal 18 maanden)
  5. Boeren Leidse met Sleutels
  6. Edammer Boerenkaas
  7. Geiten Boerenkaas
  8. Schapen Boerenkaas
  9. Magere Boerenkaas (20+ en 30+) (koe, geit, schaap)
  10. Kruiden Boerenkaas (koe, geit, schaap)
  11. Boerenkaas (alle overige boerenkaas)

Kaas van de Boerderij

  1. Goudse Kaas van de Boerderij jong belegen (minimaal 6 weken)
  2. Goudse Kaas van de Boerderij belegen (minimaal 16 weken)
  3. Goudse Kaas van de Boerderij oud (minimaal 10 maanden)
  4. Goudse Kaas van de Boerderij overjarig (minimaal 18 maanden)
  5. Leidse Kaas van de Boerderij
  6. Edammer Kaas van de Boerderij
  7. Harde Geitenkaas van de Boerderij
  8. Harde Schapenkaas van de Boerderij
  9. Harde Magere Kaas van de Boerderij (20+ en 30+) (koe, geit, schaap)
  10. Harde Kruidenkaas van de Boerderij (koe, geit, schaap)
  11. Harde Kaas van de Boerderij (alle overige harde Kaas van de Boerderij).

Ambachtelijke kaas

  1. Ambachtelijke Goudse kaas jong belegen (minimaal 6 weken)
  2. Ambachtelijke Goudse kaas belegen (minimaal 16 weken)
  3. Ambachtelijke Goudse Kaas van de Boerderij oud (minimaal 10 maanden)
  4. Ambachtelijke Goudse Kaas van de Boerderij overjarig (minimaal 18 maanden)
  5. Ambachtelijke Leidse kaas
  6. Ambachtelijke Edammer kaas
  7. Ambachtelijke harde geitenkaas
  8. Ambachtelijke harde schapenkaas
  9. Ambachtelijke harde magere kaas (20+ en 30+) (koe, geit, schaap)
  10. Ambachtelijke harde kruidenkaas (koe, geit, schaap)
  11. Ambachtelijke harde kaas (alle overige harde ambachtelijke kaas).

Aanmelden kan tot 7 februari via het digitale aanmeldformulier op www.boerderijzuivel.nl. Een bevestiging van aanmelding verschijnt in de mailbox. Op www.boerderijzuivel.nl is ook het reglement (pdf) te vinden.

Inleveren van de kazen

De kazen kunnen ingeleverd worden op woensdagavond 7 maart, tijdens de BBZ-ledenvergadering om 20.00 in Waarder. BBZ-leden ontvangen hiervoor nog een aparte uitnodiging.
Ook kunnen de kazen ingeleverd worden op donderdag 8 maart bij De Producent in Gouda. Na inschrijving ontvangen deelnemers hier extra informatie over.
De kazen worden genummerd bij het inleveren.

Prijsuitreiking

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 15 maart om 20.00 uur in de Gouwekerk in Gouda. Alle BBZ-leden zijn welkom. Kaasspeciaalzaken worden ook uitgenodigd. Ontvangst vanaf 19.00 uur. Leden ontvangen nog een aparte uitnodiging.

Lees meer over de Cum Laude Awards 2018 in deze speciale folder (pdf).

Contactpersoon:
Irene van de Voort,
Voorzitter BBZ
06 123 62 806

Hoofdsponsors:

Sponsors:

Reacties zijn gesloten.