Fosfaatrechten

Alle melkveehouders krijgen fosfaatrechten. Daarvoor moesten alle zelfzuivelaars voor 1 oktober 2016 hun melkproductie van 2015 onderbouwen bij RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland).

In de meeste situaties is deze onderbouwing hetzelfde als de onderbouwing die aan de opgave van het consumentenquotum ten grondslag lag. RVO is alle onderbouwingen nu aan het beoordelen. Veel zelfzuivelaars hebben de brief waarin hun fosfaatrechten staan al binnen.
Enkele bedrijven moeten beter onderbouwen, ze hebben het niet goed gedaan. Dat is vervelend, maar het is wel heel belangrijk om te reageren met de juiste onderbouwing. Het komt er op neer dat je je productiegegevens moet aangeven, op dezelfde manier zoals dat voor het consumentenquotum in het verleden ging.

Vragen? Neem contact op met RVO

Voor kaasmakers en voor zuivelaars kan het verschillen, en iedereen heeft ook een verschillende administratie, op papier of digitaal. Iedereen moet dit op zijn eigen wijze invullen. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met RVO, je krijgt dan bij goed doorvragen je eigen behandelaar aan de lijn, die jouw individuele geval beoordeeld. Dan kun je altijd je vraag beantwoord krijgen.

Foto: Wikimedia/Ellywa

Reacties zijn gesloten.