Drie studieclubs bij elkaar geweest

De studieclub Zuivel Noord en Zuivel Zuid en de studieclub Zachte Kaas hebben alle drie een studieclubavond gehouden onder leiding van Barbara Hart.

De nieuwe keuring voor zuivel en zachte kaas werd besproken en leden gingen zelf ook aan de slag met proeven. De basissmaken werden geproefd, en ook enkele smaakafwijkingen. De afwijkingen werden geproefd in melk. Daarna werden producten van elkaar geproefd, en met elkaar werd besproken welke eventuele gebreken je kon proeven en wat je daar aan kunt doen.
Het maakt altijd veel ervaringskennis los, iedereen is bereid veel te delen en van elkaar te leren.

Deelname niet-leden

Er waren ook niet-leden. De volgende keer wordt aan niet-leden een bijdrage gevraagd van 25 euro. We hopen dat zij lid worden, maar bij de ambachtelijke zachte kaasmakers kunnen dat nog niet, omdat de BBZ-ledenvergadering niet akkoord is gegaan met een statutenwijziging. We delen veel belangen en belangstelling, dus samenwerken zou kunnen lonen.

Reacties zijn gesloten.