Doel kaaskeuringen verschuift naar promotie

Op 1 mei vond de jaarlijkse kaasdagcommissiebijeenkomst plaats. Elke kaasdagcommissie heeft een afgevaardigde naar Waarder uitgezonden om de ervaringen te delen en de plannen en data voor het komende jaar te bespreken. Graag leren de aanwezigen daar ook van elkaar.

Vanuit Hoornaar is een nieuw computer­programma ontwikkeld voor de punten­telling op de keuringen. Het vorige programma is niet zodanig succesvol gebleken dat het ‘ingeburgerd’ is geraakt, maar met een verbeterd programma zijn er nieuwe kansen. De BBZ houdt u op de hoogte.

Promotie

Elke kaasdagcommissie heeft een andere keuring, sommige met publiek en sommige alleen voor de eigen club. In beide gevallen worden er interessante resultaten behaald. Zoals in het keuringsprotocol beschreven wordt, is de aandacht verschoven in de doelstelling van de kaaskeuringen. In aanvang is de kaaskeuring bedoeld voor kwaliteitsverbetering. Omdat de kwaliteit inmiddels goed te noemen is, is het doel van de kaaskeuringen aan het verschuiven naar promotie. Elke kaasdagcommissie helpt mee daar een goede weg in te vinden. Dank voor de inspanningen van de kaasdagcommissies.

Reacties zijn gesloten.