Cum Laude Awards 2018

Let op: De locatie van Cum Laude Awards is gewijzigd. Cum Laude Awards vindt plaats in Fort Wierickerschans in Bodegraven. De pop-upwinkel en livestreamshop gaan niet door.

De knopen voor Cum Laude Awards 2018 zijn doorgehakt. De Bond van Boerderij-Zuivelbereiders houdt het op twee verschillende events: eentje in het voorjaar voor harde kaas en eentje in het najaar voor zuivel en zachte kaas.

Reden hiervoor is dat het evenement anders te groot wordt. De BBZ verwacht rond 250 inzendingen harde (veelal Goudse) kaas en rond 150 inzendingen zuivel en zachte kaas. Twee momenten met publiciteit genereren ook nog eens extra aandacht.

Prijsuitreiking 15 maart

Voor de Cum Laude Awards voor harde kaas in het voorjaar zijn de data geprikt. Op woensdagavond 7 maart is de ledenvergadering, waarbij harde kazen ingeleverd kunnen worden. Ook op donderdag kunnen kazen worden ingeleverd, en natuurlijk per post.
Op maandag 12 maart en dinsdag 13 maart is er dan tijd om te keuren. De prominentenkeuring en prijsuitreiking zullen op donderdag 15 maart plaatsvinden. De tijden liggen nog niet vast. Er wordt in ieder geval gezorgd voor een goed ‘borrelmoment’, zodat iedereen collega’s kan spreken.

Gouwekerk

Voor de locatie zijn er gesprekken met de Gouwekerk in Gouda. Die kerk wordt niet meer als zodanig gebruikt en is onder beheer bij Hermon Erfgoed. De kerk is meestal leeg, dus de kazen kunnen even blijven liggen. En omdat vorige keer de 230 kazen bij elkaar een geweldig gezicht was, en uniek om te laten proeven, willen we er een verkoop-pop-upstore (of streamshop?) van maken voor twee dagen. Dit in samenwerking met de drie kaasspeciaalzaken van Gouda. Niks is nog zeker, maar het idee is geboren. De verkoop zou op vrijdag 16 maart en zaterdag 17 maart zijn.

Zelfde reglement

Het reglement blijft hetzelfde, behalve dat er voor ambachtelijke bereiders vooraf een aparte categorie wordt opengesteld. Dus kaasmakers die geen boer zijn, kunnen dan ook mee doen. Ambachtelijk moet wel goed worden gedefinieerd – wordt aan gewerkt.
De Cum Laude Awards Zuivel en zachte kaas zijn weer in het najaar, hopelijk weer gecombineerd met een beurs. Het is nu al bekend dat de volgende Vakbeurs Food­specialiteiten op 2 en 3 oktober gehouden wordt.

Deze wedstrijd was niet mogelijk zonder onze sponsoren:

Hoofdsponsors:

Sponsors:

Reacties zijn gesloten.