Cum Laude Awards 2018

Let op: De locatie van Cum Laude Awards is gewijzigd. Cum Laude Awards vindt plaats in Fort Wierickerschans in Bodegraven. De pop-upwinkel en livestreamshop gaan niet door.

De Bond van Boerderij-Zuivelbereiders organiseert de Cum Laude Awards voor harde kaas weer in maart. Vanaf half januari is de digitale inschrijving open. Inschrijven kan tot 7 februari.

De ledenvergadering wordt gehouden op woensdag 7 maart om 20.00 in Waarder. Daar kunnen de kazen worden ingeleverd. Op donderdag 8 maart kunnen de kazen ingeleverd worden bij De Producent, en voor de afgelegen streken kunnen ze ook per post verzonden worden.
Op vrijdag 9 maart worden de kazen naar (waarschijnlijk) de Gouwe Kerk in Gouda gebracht, mogelijk per boot of brik. De Gouwekerk is niet meer in gebruik als kerk en de BBZ kan deze mooie plek aan het water voor een week huren om er de Cum Laude Awards te houden.
De technische keuring met de keurmeesters vindt plaats op maandag 12 maart. Op dinsdag 13 maart worden alle uitslagenlijsten en persberichten gemaakt en wordt de zaal opgebouwd voor de prijsuitreiking.

Prominentenkeuring en prijsuitreiking

Prominenten keuren de kazen op donderdag 15 maart, vanaf 16.00 of 17.00 uur. Om 18.00 uur wordt er een eenvoudige maaltijd aangeboden aan alle BBZ-leden en andere aanwezigen en is er tijd om te netwerken. Vanaf 19.00 kan iedereen binnenlopen voor koffie en thee en om 20.00 begint de prijsuitreiking. Om 21.30 start de borrel. Tijden zijn onder voorbehoud.

Pop-upwinkel

Nieuw dit jaar is dat de BBZ van alle ingezonden kazen (vorige keer waren dat er 230) een pop-upwinkel wil maken op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart. Misschien zelfs een livestreamshop, zodat consumenten online kunnen bestellen en op de website kunnen zien hoe hun pakketje gemaakt wordt. De BBZ hoopt samen te werken met kaasspeciaalzaken. Het idee is geboren, geen garanties dat het lukt, maar het enthousiasme is groot.

Inschrijven

Rond 15 januari opent de digitale inschrijving. Inschrijven kan dan tot 7 februari 2018. BBZ-leden krijgen een uitnodiging toegezonden. Niet-leden kunnen het formulier ook vinden op de website en tegen hoge kosten meedoen.
Tip van Cees: Zorg dat je je kaas goed uitzoekt en alvast apart houdt en goed verzorgd.

Deze wedstrijd was niet mogelijk zonder onze sponsoren:

Hoofdsponsors:

Sponsors:

Reacties zijn gesloten.