Congres Europese zuivelbereiders (FACE) in Engeland

Alle Europese boerderijzuivelbereiders zijn verenigd in FACE: Farmhouse & Artisan Cheesemakers & Dairy Producers European Network . In oktober komen deze zuivelbereiders uit heel Europa altijd drie dagen bij elkaar; dit jaar is het FACE-congres van 25 tot en met 27 oktober in Engeland.

Op het FACE-congres komen zo’n honderd boeren- en ambachtelijke zuivelbereiders bijeen. Ongeveer veertig van hen zijn direct betrokken bij het werk voor FACE: het zijn bestuurders, werkgroepleden en consultants. De andere congresdeelnemers zijn de ‘gewone leden’.
De Bond van Boerderij-Zuivelbereiders is lid van FACE, voor alle BBZ-leden draagt de bond 10 euro per jaar af aan de Europese vereniging. FACE is een belangrijke lobbyorganisatie, er wordt nu bijvoorbeeld gezamenlijk een Europese Hygiënecode geschreven. FACE wil daarmee de hygiëneregels praktisch toepasbaar maken en de controle goedkoop.

Inspirerend

Het is heel inspirerend om collega’s uit heel Europa te ontmoeten, van Scandinavië tot Italië en van Ierland tot Roemenië. Het zijn heel verschillende mensen met heel verschillende gewoonten en zuivelrecepturen, maar toch delen ze allemaal dezelfde passie.
Dus, boerderijzuivelbereiders die zin hebben om eens drie dagen eruit te gaan en toch bezig willen zijn met hun werk (sommigen kunnen daar niet buiten …), reserveren een plek op het FACE-congres in Engeland via  www.schoolofartisanfood.org.
Het congres begint met een excursiedag naar zelfzuivelende bedrijven in Engeland. De tweede dag zijn de werkgroepenbijeenkomsten en de algemene ledenvergadering. Op dag drie is er een congres. Deelnemers kunnen ‘in- en uitvliegen’, het is niet verplicht om overal bij aanwezig te zijn.

Reacties zijn gesloten.