Congres Europese boerderijzuivelbereiders binnenkort in Engeland

Het congres van FACE, de Europese vereniging van boerderijzuivelbereiders, vindt dit jaar van 25 tot en met 27 oktober plaats in Engeland.

Sinds 2009 komen Europese boerderijzuivelbereiders jaarlijks bij elkaar op een driedaags evenement, georganiseerd door het FACE-netwerk: Farmhouse and Artisan Cheese & Dairy Producers European Network. Het is een bont gezelschap met boeren en boerinnen uit alle uithoeken van Europa, die allemaal zeer gepassioneerd en vakkundig bezig zijn met kaas en zuivel. Ook consultants, handel en toeleveranciers schuiven vaak aan, zij kunnen een vrienden-lidmaatschap aangaan met FACE.

Excursies, werkgroepen, lezingen

Het FACE-congres bestaat uit een dag met excursies naar boerderijen, een dag met werkgroepbijeenkomsten en de algemene ledenvergadering van FACE, en een dag met allemaal zeer interessante lezingen over het boerderijzuivelvak.
In Frankrijk, Italië, Spanje, Ierland, Duitsland en in 2014 in Nederland is het driedaagse evenement al een keer georganiseerd. In het gastvrije land Italië vond het zelfs al twee keer plaats. Dus het Verenigd Koninkrijk kon niet achterblijven.

The School of Artisan Food

Het congres wordt gehouden van dinsdag 25 oktober tot en met donderdag 27 oktober in The School of Artisan Food (www.schoolofartisanfood.org) in Worksop, tussen Sheffield en Nottingham in Engeland. Alle BBZ-leden, maar ook anderen die gepassioneerd zijn voor ambachtelijke zuivel, zijn van harte welkom op het driedaagse congres.
De kosten bedragen 130 euro, inclusief lunches­ en één diner. Alle informatie is te vinden op de website van FACE, www.face-network.eu. Inschrijven en betaling lopen via de The School of Artisan Food, www.schoolofartisanfood.org.
Het FACE-congres is altijd erg gezellig en wordt zeer aanbevolen door de BBZ.

Foto: VHM, Duitsland

Reacties zijn gesloten.