Bijeenkomst arbeids- en opleidingsbehoefte in boerderijzuivelsector

Op 30 oktober is er een bijeenkomst voor boerderijzuivelbereiders over de invulling van de arbeids- en opleidingsbehoefte in de sector. De bijeenkomst is een vervolg op het onderzoek naar de arbeidsbehoefte in de kaasbranche dat vorig jaar is uitgevoerd in opdracht van Groene Hart Werkt!.

Een belangrijke conclusie uit het onderzoek is dat de arbeidsbehoefte per bedrijfstype nogal verschillend is. Inmiddels hebben de mbo-opleidingen geïnventariseerd welke opleidingen al beschikbaar zijn en aan welke opleidingen samen met bedrijven gewerkt moet worden om aan de vraag te kunnen voldoen. Vervolgstap is om per type bedrijf de vervolggesprekken aan te gaan voor bedrijven in:

  • Industriële productie
  • Ambachtelijke productie
  • Handel, opslag en distributie
  • Retail

Groen Hart Werkt! wil op 30 oktober met kaasbedrijven in het segment ‘Ambachtelijke productie’ in gesprek gaan. Hieronder worden alle boerderijzuivelbereiders waar kaas gemaakt en/of verwerkt gerekend. De bijeenkomst wordt gehouden op Kaas- en zuivelboerderij Kuiper, Heideweg 2 in Giessenburg van 13.00 tot 15.00 uur.

Voor vragen over het onderzoek en de bijeenkomst kunt u terecht bij Marieke Kok, projectleider Kaasacademie Groene Hart, marieke@knowwhy.nl.

Reacties zijn gesloten.