Bericht van de BBZ-voorzitter

In het Hart van Holland en Zuid-Nederland en Noord-Holland had ik in november de laatste keuringen. Erg verschillende keuringen, en allemaal weer even gezellig. In Zuid-Nederland wilde Corné Ansems van De Ruurhoeve wel een studieclubavond organiseren, dus Zuid-Nederland kan binnenkort ook aan de studie.

Verder hadden we op 17 november 2015 hét gesprek met het COKZ. Er lijkt een stap gezet in het warmtebehandelingsdossier. Alle erkende boerderij-zuivelbedrijven krijgen binnenkort naar alle waarschijnlijkheid bericht van het COKZ. Het lijkt wel of alle belangrijke dossiers tegelijk gaan schuiven in 2016. Het promotieprogramma loopt af, daar heeft de promotiecommissie over vergaderd. We moeten zelf geld gaan vragen bij de leden (het productschap doet dat niet meer), dus we moeten voortaan ieder dubbeltje eerst omdraaien voor we het gaan uitgeven, in een spetterend nieuw promotieprogramma.

Ook bij FACE ontwikkelingen: er komt een werkgroep van de Europese Commissie over flexibiliteit bij regelgeving! De skype-vergaderingen met de hygiënewerkgroep gaan gestaag door, en leveren steeds meer op. En Arie Schaap is een ‘transparante en sluitende begroting’ aan het maken voor volgend jaar. Het bestuur bereidt de begroting voor, maar de algemene ledenvergadering stelt hem vast. Zet u 10 maart 2016 vast in de agenda?Verder was ik voor de eerste keer in de algemene vergadering van ZuivelNL, als adviseur, ik heb daar geen stemrecht. Er waren ongeveer 30 mensen, en iedereen was opvallend ernstig. Toen heb ik een grapje gemaakt!

Verder had ik contact met Jos Putker van Het Kaasmerk, hij houdt zich bezig met het borgen van echtheid van kaas. En de stichting KB heeft vergaderd, ik bezet de zetel die benoemd wordt door BBZ in het stichtingsbestuur van KB. Ook daar een stap gezet. Fluorofostest bleek niet waterdicht, op onverklaarbare wijze. We gaan nu melk in de tank vergelijken met melk in de bak. En wachten met smart op de fingerprint. Hopelijk lukt het om de lijst van de stichting KB in 2016 eerlijk te krijgen. Als we één plek hebben waar het eerlijk is, dan kunnen we meer doen met free publicity in de pers.

Vriendelijke groeten,
Irene van de Voort
E i.vandevoort@boerderijzuivel.nl
M 06 – 12 36 28 06

Reacties zijn gesloten.