Bericht van de BBZ-voorzitter

Met De Graafstroom en José van Gerven heb ik eens een balletje opgegooid over Graskaas als GTS. De maatjesharing is ons voorgegaan, die hebben een mooi seizoenmoment dat het NOS Journaal standaard haalt. Maar dat is dan ook echt, een verwaterd concept haalt de media niet natuurlijk.
De kaasdagcommissie van de Graskaasdag laat ook haar mening binnenkort horen, daarna kijken we weer verder wat iedereen vindt.

Cum Laude en Beste Boerenkaasspecialist

Het bestuur van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders heeft vergaderd, vlak voor Cum Laude, om de laatste puntjes op de i te zetten van de jaarcijfers; dat is uiteindelijk allemaal vlekkeloos verlopen.
De week van Cum Laude is mijn lievelingsweek als voorzitter, ik heb volop genoten. Die maandagavond was ook de verkiezing van de Beste Boerenkaasspecialist. Ik zat in de jury en het was heel leuk om van Deventer tot Schoorl tot Barneveld te jureren. Ik kwam binnen als under cover (het kwam goed uit dat mijn haar kort was geworden) en ging daarna met alle ondernemers in gesprek in de winkel. Wat een ondernemers, wat een passie voor de boerenkaas! We zouden er meer mee moeten doen.

Rauwe melk en kaasapp

Met het innovatienetwerk heb ik bijgepraat over het project voor verkoop van rauwe melk uit de tank. Een goed protocol is in ons belang, maar het innovatienetwerk is een onderzoek gestart naar de gezondheid van rauwe melk. Degene die het moet uitvoeren heeft nu een longontsteking … Dus dat duurt nog even.
Het Kaasmerk is nog druk met haar app, wij als bond willen dit overleggen met de handel. Ondertussen zijn sommige kaasspeciaalzaken hier heel erg enthousiast over, die verkopen ook graag echte Boerenkaas, dus we horen het wel weer.

Studieclub zachte kaas en jubileumboek

De studieclub zachte kaas is weer bij elkaar geweest bij de Dikhoeve bij Amsterdam. Het was erg gezellig en leerzaam. Ik leer zelf ook een hoop over zachte kaas en dit kan ik goed gebruiken in de werkgroep van FACE die de hygiënecode schrijft. De studieclub wil door en boeren willen zelf ook financieel bijdragen, dus ik ben blij dat de studieclub dan lekker professioneel door kan.
De versnellingskamer in het Groene Hart, met stichting Groene Hart, over ons jubileumboek en toerisme aldaar, heeft geleid tot contact met Dutch Cuisine en communicatiebureau Mattmo. Nog niets concreet, maar wel chemie met deze club. Dutch Cuisine, dat is niet alleen groente, maar zeker ook zuivel. Wordt vervolgd.

Irene van de Voort, voorzitter Bond van Boerderij-Zuivelbereiders

Reacties zijn gesloten.