Bericht van de BBZ-voorzitter

De promotiecommissie van de BBZ draait overuren op dit moment, dit alles om op 12 maart de Cum Laude Awards tot een succes te maken. Dit jaar is ervoor gekozen om ook de ECHTE boerderijzuivel en zachte kazen mee te nemen in één groot spektakel.
Ook is er dit jaar al in de middag van 12 maart van alles te beleven voor onze leden: er worden heuse masterclasses georganiseerd om kennis te vergaren en elkaar te ontmoeten.

Promotie is een belangrijke pijler van de BBZ. Hulde aan de leden van de promotiecommissie die naast hun drukke bedrijf toch ontzettend veel tijd besteden om de sector te promoten. Ik snap soms niet waar ze de energie en tijd vandaan halen, want laten we wel wezen, als kaasboer of zelfzuivelaar heb je al meer dan genoeg werk.

De BBZ is ook bezig met allerlei andere zaken die volop onze aandacht nodig hebben. Zo zijn de eerste fases van de update voor de hygiënecode afgerond; voedselveiligheid voorop. Het BBZ-bestuur is met de toezichthouders (NVWA, COKZ) in gesprek; aan ons wordt gevraagd om handvaten te bieden, zodat de boerderijzuivelbereiders bewuster om kunnen gaan met voedselveiligheid. Dat is voor het bestuur een hele uitdaging!

Het beschermen van BOER en BOERDERIJ op de kaas heeft ook volop onze aandacht . Met het ingebruikname van het digitale kaasboek (Ficaseo) kunnen we een hele slag slaan op het gebied van controle op het juiste kaasmerk.
Als belangenbehartiger voor de zelfkazende boeren moet de BBZ het belang van een goede administratie kunnen uitleggen zodat dat in het voordeel van de woorden BOER en BOERDERIJ uit gaat pakken. Schrijf u dus zeker in voor de masterclass van het Kaasmerk op 12 maart!

Voorts staat de ALV op de agenda en voelt het BBZ-bestuur steeds meer druk van de buitenwereld; vooral de media speelt hierin een grote rol. Zelf probeer ik altijd om vooral positief over te komen over onze sector.

Vergeet u niet in te schrijven voor de Cum Laude Awards en de masterclasses. Wees trots op uw product en probeer kennis te vergaren, want kennis is macht!

Reacties zijn gesloten.