Bericht van de BBZ-voorzitter

Dat is toch weer een mooi begin van de week: Deze maandagmorgen op de voorpagina van het AD staat dat D66 de helft van de veestapel kwijt wil om stikstofruimte te maken voor belangrijkere zaken, namelijk huizenbouw, wegen en vliegverkeer. Oh nee, het vliegverkeer is niet opgenomen in het klimaatakkoord. Ik lees alleen de kop van de krant, heb verder geen tijd, we zijn aan het kaas maken en zo direct komt er iemand de geiten scannen op drachtigheid.

Tweede Kamer

Het hele BBZ-bestuur heeft zich afgelopen week wel verdiept in de politiek: we hebben een bezoek gebracht aan de Tweede Kamer. Een oude geschiedenisleraar heeft ons daar rondgeleid, waardoor we weer bijgespijkerd zijn over het ontstaan van de Tweede Kamer.
Ook hebben we een half uur in de vergaderzaal van het CDA gezeten en daar uitvoerig bijgepraat met Jaco Geurts, de man die de agrarische belangen voor het CDA behartigt. Er komt nogal wat af op de sector tegenwoordig, en ik heb respect voor mensen die zich inzetten voor de boeren, vooral omdat de debatten en moties hard worden gespeeld.
Op korte termijn proberen we een afspraak te maken met de minister van landbouw, we weten nu hoe we binnen moeten komen.

Campagne, beurs en kaaskeuringen

Gelukkig is de BBZ nog niet murw gemaakt. Dat is te zien aan bijvoorbeeld de Oktober Boerenkaasmaandcampagne waarin groots wordt uitgepakt om meer bekendheid te geven aan onze prachtige producten.
Ook staan we als BBZ op de beurs in Houten, dit jaar op 30 september en 1 oktober. We hopen onze leden daar ook te ontmoeten.
De kaaskeuringen staan ook weer voor de deur; een mooi moment om collega’s te ontmoeten en met de keurmeesters te praten over de kwaliteit van het product. We hopen op een hoop deelnemers, een sportieve sfeer en het zou leuk zijn om daar even bij te praten.

Theo Dekker, plv. voorzitter Bond van Boerderij-Zuivelbereiders

Reacties zijn gesloten.