Bericht van de BBZ-voorzitter

De promotiecommissie heeft vergaderd, waarbij ook de nieuwe promotie een begin van een vorm begint te krijgen. Zonder subsidie, met echt ledengeld, gaan we voorlopig verder met de promotie; dat moeten we efficiënt doen.

Omschrijving Goudse kaas verandert

Als persoonlijke hobby ging ik langs bij ‘Aan Tafel!’, georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken. Ik kon een visitekaartje van een hoge ambtenaar bemachtigen, maar tot nu toe heeft het nog geen gesprek opgeleverd. Naast het controle op het GTS-dossier is ook belangrijk dat in de Regeling Dierlijke Producten de omschrijving van Goudse kaas verandert. Nu móet Goudse kaas gepasteuriseerd zijn. Daardoor kunnen thermiseerders hun kaas niet Gouds noemen. Dat is onredelijk, daar moeten we over in gesprek. Goudse gethermiseerde kaas krijgt nu ook geen exportcertificaat. Het GTS-dossier is gelukkig een uitzondering op deze regeling.

Begroting en promotieprogramma

Het bestuur vergaderde twee keer deze maand, om goed beslagen ten ijs te komen met een heldere begroting en een goed plan voor het promotieprogramma. Want de leden gaan donderdag 10 maart op de ALV hierover stemmen. Aan de voorbereiding van het bestuur zal het niet liggen!

Erfgoedlijst

In het Groene Hart werk ik met de Stichting Groene Hart aan een project waar de levende historie van Boerenkaas een plek krijgt in de erfgoedlijn Kaas. Wordt vervolgd.
De aanvraag om ‘Boerenkaas maken’ op de erfgoedlijst voor immaterieel erfgoed te krijgen in Nederland is de deur uit. Dit is de eerste stap op weg naar de Unescolijst.

Met een weekje skiën kreeg ik de bond even lekker uit mijn hoofd. Nu er weer lekker vol tegenaan met Cum Laude. Zin in!

Irene van de Voort, voorzitter Bond van Boerderij-Zuivelbereiders

Reacties zijn gesloten.