Bericht van de BBZ-voorzitter

De werkgroep Cum Laude draait al geruime tijd overuren. Meer dan 300 Boerenkazen en Kazen van de Boerderij, van koemelk, schapenmelk of geitenmelk, worden op maandag 11 maart technisch gekeurd. Op donderdag 14 maart worden de kazen met de hoogste score door het prominentenpanel nogmaals geproefd, waarna ’s avonds de prijsuitreiking volgt.

Dit jaar is er een unieke samenwerking met de gehele kaashandel ontstaan om de prijswinnende kazen nog beter onder de aandacht te brengen bij de consument. Goed om van dichtbij te zien dat de kaashandel de plannen van de BBZ ondersteunt. Kaas maken op de boerderij is prachtig, maar een goede afzet van je producten is heel belangrijk.

Woensdagavond 6 maart is de algemene ledenvergadering van de BBZ; voorafgaand kunnen de kazen ingeleverd worden. Een mooie moment om veel leden te ontmoeten. We zullen uitgebreid ingaan op alle activiteiten van de BBZ, over kaas raak je nooit uitgepraat.

Ook kunnen de leden van de BBZ kennismaken met onze nieuwe secretaris: Mary Nap. Na jarenlang het secretariaat ondergebracht te hebben bij LTO, heeft het bestuur besloten om dit volledig in eigen beheer te gaan doen. Best wel een gewaagde stap om weg te gaan bij LTO, maar wij zijn ervan overtuigd dat Mary dit in goede banen gaat leiden.
We zijn nog in de afrondende fase bij LTO en ik wil ze alvast bedanken voor de medewerking en het begrip. Voor de goede orde wil ik graag vermelden dat we op een gemoedelijke manier uit elkaar gaan.

Ik ben best wel een beetje zenuwachtig voor aankomende woensdag, om de ALV te leiden. Met mijn van huis uit gemoedelijke inslag is het niet altijd makkelijk om de belangen van 300 leden te behartigen; ik zal mijn best doen.
Het worden een paar spannende weken, vooral omdat er gezonde wedstrijdspanning is: ik doe zelf ook namelijk weer mee aan Cum Laude met onze Boerengeitenkaas.

We hopen jullie allemaal te ontmoeten op de prijsuitreiking op 14 maart, dat wordt een groot feest. En woensdagavond hoop ik veel BBZ-leden te ontmoeten op onze ledenvergadering.

Theo Dekker, plv. voorzitter Bond van Boerderij-Zuivelbereiders

Reacties zijn gesloten.