Bericht van de BBZ-voorzitter

Het mooie weer blijft maar aanhouden, ook op de afscheidsreceptie van Rini Bouwman (directeur COKZ ) was het mooi zomers weer. Verschillende sprekers deden een woordje over het belang van controle, het toezicht hierop en over de goede naam van Nederland als het gaat om zuivel. Vertrouwen is goed maar controle is nodig om de goede naam vast te houden.

Studeren

Op de terugweg even langs mijn studerende zoon (21) gegaan die op kamers in Amsterdam woont. Best wel opvallend dat heel veel kinderen van zelfkazende boeren gaan studeren; hoe zal dat komen? Hebben ze zoveel hersens mee gekregen van thuis? Komt het doordat ze vanuit huis gestimuleerd worden om verder te leren? Of is het dat ze al gauw in de gaten hebben dat hun ouders nooit klaar zijn met werken? Zeven dagen in de week, er komt geen eind aan het werk als je zelf je melk verwerkt.

Kaasfondue

Voor de oplettende lezer van ons lijfblad De Zelfkazer: er stond een opvallend stukje in over een deelnemer aan een wedstrijd met boerenkaasfondue. De boerenkaasfondue was bereid met Kaas van de Boerderij. Wij als bond moeten onze Boerenkaas beschermen: het is een GTS-product en zelfs immaterieel erfgoed. Na een uitvoerig telefoongesprek heeft de deelnemer toch de naam veranderd in kaasfondue.

Vertrouwen is goed, controle is beter!

Groet uit Noord-Holland,

Theo Dekker, plv. voorzitter Bond van Boerderij-Zuivelbereiders

Reacties zijn gesloten.