Bericht van de BBZ-voorzitter

Het bestuur van de bond zit niet stil. Na het vertrek­ van Irene en Jan Wanders is ook onze secretaris Jacob door gezondheidsproblemen voor langere tijd niet inzetbaar. Wij wensen Jacob het allerbeste toe.

Vanuit het bestuur hebben we Marga van der Poel gevraagd om voorlopig de taken van Jacob over te nemen, en ook Lidia van Leeuwen heeft haar hulp aangeboden, zodat alle zaken gelukkig gewoon door kunnen blijven gaan.
De jaarlijkse avonden voor de kaasdagcommissies en de keurmeesters zijn weer achter de rug. Het is zo belangrijk om je product te laten keuren, om zo met z’n allen de kwaliteit hoog te houden. Kwaliteit, daar draait het om! Een kwaliteitsproduct verkoopt zichzelf en is tevens promotie voor de hele boerderijzuivelsector en ook ver daarbuiten.
Voorts zijn we hartelijk ontvangen bij CSK in Wageningen, waar wij een bestuurs­vergadering konden houden. We kregen ook een rondleiding door het nieuwe, indrukwekkende gebouw.
Zelf was ik bij het eerste ketenoverleg Zuivel bij de NVWA in Utrecht, en samen met Cees Slob bij het COKZ om wat plannen door te nemen op het gebied van bescherming van onze prachtige producten. Erg spannend allemaal en wordt zeker vervolgd.
De voorbereidingen voor de Cum Laude Awards Zuivel en Zachte kaas zijn in volle gang. Die vindt plaats op de beurs in Houten in de eerste week van oktober.
Kortom, genoeg werk aan de winkel!

Theo Dekker, plv. voorzitter Bond van Boerderij-Zuivelbereiders

Reacties zijn gesloten.