Bericht van de BBZ-voorzitter

Elk jaar ga ik tien dagen in retraite, in de stilte. Ik kwam thuis en werd gebeld door NRC over de gestolen kazen. Na plaatsing van het artikel stond ik een hele dag (8 januari) media te woord. Het begon met Radio 1, en via NOS, RTL, Omroep Gelderland en Omroep Limburg eindigde ik bij Hart van Holland. Je kon geen journaal aanzetten of je zag de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders. Het was ondanks de vreselijke aanleiding wel interessante publiciteit voor Boerenkaas. Op alle media heb ik verkondigd hoe lekker het is, ook al is dat er her en der wel uitgeknipt. Zeer leerzame dag, als volleerd persvoorlichter was ik weer helemaal genezen van de stilte.

Begroten, erfgoedlijst en den Eelder

Met Arie, Tamara en Lidia zijn we aan het begroten. Dat is veel uitzoekwerk, maar we komen verder.
Verder is José van Gerven met Gemma Breedijk voor ons bezig om ‘Boerenkaas maken’ op de erfgoedlijst van Nederland te krijgen. Het is de lijst voor immaterieel erfgoed, dus wat mensen doen. Bijvoorbeeld ook het nieuwjaarsvuur op het strand van Scheveningen staat erop en het molenaarsambacht.
Ook ben ik met een bestuurslid bij den Eelder op bezoek geweest; we haddden een interessant gesprek over het keurmerk Echte Boerderijzuivel.

Roomboter voorschrijven

Met diëtiste Connie Hoek, die consequent roomboter en volvette zuivel voorschrijft aan patiënten en ze daarmee van de diabetes type 2-medicatie af krijgt, ben ik aan het kijken of we daar niet wat meer publiciteit aan kunnen geven. Dit staat nog los van de bond, maar ik zie zeker mogelijkheden.
Ook het interne vergadercircuit liep door: De Zelfkazer had een redactievergadering en het bestuur had weer een volle agenda, onder andere rondom de begroting.

Europese Hygiënecode

Verder was ik vier dagen in Warschau voor de Europese Hygiënecode van FACE, daar zit echt muziek in. Ik begin er steeds meer in te geloven. Van chaos komen we langzaam in een beetje orde. Warschau was ook erg leuk, zo kom je nog eens ergens.
En Bernhard Veldhuizen en Arjan Hess kwamen langs om gezellig te netwerken. We wisselden diepe gedachten over Boerenkaas en KB.

Irene van de Voort, voorzitter Bond van Boerderij-Zuivelbereiders

Reacties zijn gesloten.