Bericht van de BBZ-voorzitter

FACE heeft een skypevergadering gehouden over een onderzoeksproject dat gaat lopen aan verschillende Europese universiteiten.

Studieclubs Zuivel

De studieclub Zuivel Noord en Zuivel Zuid hebben allebei een studieclub avond gehouden onder leiding van Barbara Hart. De nieuwe keuring voor zuivel werd besproken en leden gingen zelf ook aan de slag met proeven. De basissmaken werden geproefd, en ook enkele smaak afwijkingen. De afwijkingen werden geproefd in melk. Daarna werden producten van elkaar geproefd, en met elkaar werd besproken welke eventuele gebreken je kon proeven, en wat je daar aan kunt doen.

Cum Laude

De werkgroep Cum Laude beleefde haar drukste maand van het jaar. Alles loopt als een zonnetje. Nogmaals voor de duidelijkheid de locatie: de Cum Laude Awards is dus niet meer in Gouda, omdat die locatie afzag van verhuur, we gaan gewoon net als vorig jaar naar Fort Wierickerschans in Bodegraven.

Brussel

Namens FACE doe ik nu de Civil Dialoge Group Milk in Brussel. Het is een vergadering van de Europese Commissie waar organisaties rondom zuivel voor uitgenodigd zijn om hun mening te geven over alles wat met melk te maken heeft. Ik moest de nieuwe Europese hygiënecode presenteren en dat is gelukt. Iemand van de Gemzu heeft het gefilmd, dus wie het wil zien kan de film bij mij opvragen. De film is gedeeld met het FACE-bestuur, die was vol lof.

Vergaderingen

Het BBZ-bestuur heeft ook vergaderd en onder andere de ledenvergadering voorbereid. De ledenvergadering in Waarder is geweest, zie elders in deze nieuwsbrief een kort verslag.

Studieclub Zachte kaas

De studieclub Zachte kaas is ook bij elkaar geweest, bij de Vreugdehoeve in Zwolle. Een mooie locatie met schapen op de achtergrond en lekker veel zachte wollen schapenvachten op de stoelen. Het was dus een vreugdevolle en ook leerzame middag volgens hetzelfde concept als de studieclubs Zuivel.

Irene van de Voort, voorzitter Bond van Boerderij-Zuivelbereiders

Reacties zijn gesloten.