Bericht van de BBZ-voorzitter

In de nieuwsbrief van De Zelfkazer vindt u het persbericht over de Cum Laude Awards Zuivel en Zachte kaas. De keurmeesters voor zuivel en zachte kaas zijn opgeleid.

Redactie

De redactiecommissie van De Zelfkazer heeft vergaderd. We gaan uit verschillende commissies van de BBZ leden als gast uitnodigen bij het redactieoverleg van De Zelfkazer. De gast kan dan een keer meedenken over artikelen en andere inhoud. De redactie vergadert drie keer per jaar, dus drie keer per jaar kan iemand inspringen en een keer meedenken en zien wat we allemaal doen.

Nuttig bezoek

De voorzitter en vice-voorzitter zijn samen op bezoek geweest bij een lid. Dat was zeer nuttig, het is goed om leden eens wat diepgaander te spreken over alle lopende zaken. We zouden dit vaker willen doen, maar gebrek aan tijd is ons manco. We hopen ook weer veel leden te spreken op de foodspecialiteitenbeurs in Houten.

Cum Laude Awards

De maand was vooral druk door de organisatie van de Cum Laude Awards Zuivel en Zachte kaas. Ook het tekenen voor de erkenning van Boerenkaas maken als immaterieel erfgoed op de foodspecialiteitenbeurs in Houten was even wat werk. Maar er zijn dan wel twee mooie persberichten de deur uitgegaan deze maand: eentje voor de Cum Laude Awards en eentje voor het ondertekenen als immaterieel erfgoed.

Prijsuitreiking

Hopelijk zijn er veel leden bij de prijsuitreiking van Cum Laude Awards Zuivel en Zachte kaas, met aansluitend de ondertekening van ‘Boerenkaas maken’ als immaterieel erfgoed. Je kunt meteen ook even de NNKC-kaaskennerswedstrijd meepakken; misschien wint deze keer een boer of boerin de Gouden Kaasboor (je moet wel magere kaas van vette kaas kunnen onderscheiden). De beurs zelf is ook interessant, alleen al om eens een bestuurslid uitgebreid te spreken.

Dus tot ziens op de foodspecialiteitenbeurs in Houten.

Irene van de Voort, voorzitter Bond van Boerderij-Zuivelbereiders

Reacties zijn gesloten.