Bericht van de BBZ-voorzitter

Met Jacob heb ik regelmatig overleg over alle dossiers.
De organisatie van de Cum Laude loopt. We moeten veel uitvinden, maar het lukt om de handel goed te laten aanhaken. Dat is winst voor het event. Het moet een gezaghebbende sportieve wedstrijd zijn.
Cees Slob en ik maken een roadtrip langs alle handel, we worden een hoop wijzer en brengen alle opmerkingen zo veel mogelijk in het reglement in.

KB- en BBZ-bestuur

KB heeft vergaderd. Vanuit de BBZ ben ik benoemd in dat bestuur. Ik ben nog steeds niet tevreden en blijf hameren op de controle en controlemethode.
Het BBZ-bestuur heeft ook vergaderd. Dit keer bij Theo Dekker, helemaal in het hoge noorden van Noord Holland. We maken een rondje langs alle bestuursleden met de vergaderlocatie, en dat bevalt goed. Naast alle dossiers is het leuk om elkaars bedrijven te zien.

Schapenkaaskeuring

Bij de Nederlandse Vereniging van Professionele Melkschapenhouders (NVPM) ben ik langs geweest op de jaarvergadering. Interessant om samen te werken. Elke twee jaar houden zij een Dag van het Schaap, en in het jaar ertussen willen ze wel een schapenkaaskeuring houden, samen met de bond. Dit  zouden we mooi kunnen combineren met een puntentelling voor zachte kaas en zuivel. Wordt aan gewerkt door het bestuur.

Redactiecommissie

De redactie van De Zelfkazer heeft ook vergaderd, met Bert van Zeeburg als nieuw lid van de redactiecommissie. Tineke van der Haven en Gea Merkens zijn gestopt met de redactiecommissie. Aan het afscheid van Tineke van deze commissie wordt gewerkt, Gea hebben we een bos bloemen gestuurd. Ook langs deze weg wil ik hen bedanken voor alle inzet in deze commissie.

Groene Hart en Woerden

Vanuit de provincie Zuid-Holland is er een kwartiermaker om van kaas een icoon te maken van het Groene Hart. Deze kwartiermaker kwam langs, en mogelijk rolt er ooit nog eens een project uit rondom onze historie. In ieder geval weet deze kwartiermaker nu ook wat boerderijzuivel is. Alle informatie en ketenspelers heb ik genoemd, het is de kunst om er concreet iets mee te doen.
Het nieuwe kaaspakhuis in Woerden is al wel concreet. Dit wordt een experience-gebouw voor iedereen die iets van kaas wil weten. Toeristen, professionals of koks. Ook de kaasacademie gaat hier werken. Cees Slob en ik zijn langs geweest, mogelijk kunnen we er een najaarskeuring houden. Er komt ook een ondernemer in die kaas gaat maken, en je kunt er experimenteren als je een kleine bak nodig hebt voor een innovatie. Ook willen ze aan de slag met proeven. Interessant voor de BBZ om in de gaten te houden.

Al met al het jaar enerverend afgesloten met de Cum Laude-roadtrip langs de handel, die nog een vervolg krijgt. Cum Laude 2017 gaat vast knallen.

Irene van de Voort, Voorzitter BBZ.

Reacties zijn gesloten.