Kaaskeuren: Vakmanschap of Wetenschap

Het Genootschap ter bevordering van Melkkunde organiseert op donderdag 10 oktober 2019 een symposium met als thema Kaaskeuren: Vakmanschap of Wetenschap.

Deelnemers aan het symposium gaan zich verdiepen in de verschillende smaken van kaas. Wat is smaak eigenlijk en hoe kan smaakperceptie worden beïnvloed? Om de smaken beter te doorgronden wordt ook uitgelegd waar op te letten bij het uitvoeren van een goede paneltest. De smaak van kaas zit complex in elkaar en kan op verschillende manieren worden gestuurd in het kaasproces. Dit wordt vanuit de theorie én de praktijk beschouwd.

Op 10 oktober 2019 vindt het najaarssymposium van het Genootschap ter bevordering van Melkkunde plaats in Nijkerk. Na afloop wordt ‘s avonds de Gouden Kaasboor voor de 60ste keer uitgereikt. Vanwege dit jubileum wordt dit symposium in samenwerking met NNKC georganiseerd.

Inschrijven kan via de website www.genootschapmelkkunde.nl