Graskaasdag in Woerden in aangepaste vorm

De Graskaasdag op 6 juni zag er dit jaar anders uit door de coronamaat­regelen. Zo kon de veiling van de reuzenkaas van circa 140 kilo niet doorgaan. In plaats daarvan werd de kaas in stukken verkocht op de streekmarkt in Woerden. De opbrengst gaat naar het Daan Theeuwes Centrum, revalidatiecentrum voor jongeren met ernstig hersenletsel.

Normaal gesproken is de Graskaasdag in Woerden een dag vol activiteiten en optredens, staan op het Kerkplein diverse klassieke tractoren en kaasbrikken en wordt de reuzenkaas geveild voor het goede doel. Dat ging allemaal niet in de originele opzet door. Wel gingen kaasmeisjes met een kaasbrik door de stad om een attentie bij de Woerdense ondernemers aan te bieden. Deze attentie werd aangeboden door de kaasvrienden van Woerden: De Groot – Verburg Kaas en Treur Kaas. Hiermee wilden zij de ondernemers een hart onder de riem steken.

Op de foto: De reuzenkaas werd op 22 mei gekeurd.

Foto: Graskaasdag Woerden

Reacties zijn gesloten.