Geld voor ontwikkeling kalf bij de koe-zuivel- en vleeslijn

Het Barth-Misset Fonds heeft 50.000 euro toegekend aan een project voor de ontwikkeling van een kalf bij de koe-zuivel- en vleeslijn. Een van de initiatiefnemers van het project is kaasboerderij De Ruurhoeve in Hoogeloon.

Kaasboerderij De Ruurhoeve heeft de afgelopen jaren al veel onderzoek gedaan naar en geëxperimenteerd met het houden van kalveren bij koeien. Op basis van positieve ervaringen gaat het bedrijf nu, samen met andere melkveehouders, Eyes on Animals en de Dierenbescherming, een kalf bij de koe-zuivel- en vleeslijn ontwikkelen en die via een coöperatie in de markt zetten.

Beter Leven Keurmerk

De donatie van het Barth-Misset Fonds zal niet alleen worden aangewend voor de ontwikkeling van markt en keten, maar ook voor kennisontwikkeling en -deling. Zo gaat De Ruurhoeve samen met de Dierenbescherming voorwaarden voor een verantwoord kalf bij de koe-concept ontwikkelen en zal de Dierenbescherming deze criteria opnemen in een driesterren-Beter Leven-keurmerk.

Reacties zijn gesloten.