Slow Food Community rond pelgrimsroutes naar Santiago de Compostella

Binnen Slow Food wordt op verschillende manieren samengewerkt. Zo zijn producenten van een bijzonder product georganiseerd in Presidia en zijn er regionale of thematische afdelingen (community’s). Tijdens Cheese in Bra in september van dit jaar presenteerde de nieuwe Slow Food Community ‘Food of the way of Saint James Way’ zich.

De Slow Food Community ‘Food of the way of Saint James Way’ is een samenwerkingsverband van diverse producenten met als gemeenschappelijk kenmerk dat zij aan een pelgrimsroute naar Santiago de Compostella gevestigd zijn, meldt Barbara Hart die bij de presentatie van de nieuwe community in Bra aanwezig was.

Proeverij

Tijdens een smaakworkshop werden verschillende kazen gecombineerd met andere producten die langs de route gemaakt worden. De proeverij bestond uit schapenkaas Idiazabal uit Baskenland, koekaas ‘ Rey Silo’ uit Asturias, Tetilla (van koemelk) uit Galicië en Moncedillo blauwe kaas (schaap) uit Castillie en Leon. Bij de kazen werden onder andere cava, cider, appelpuree (vergelijkbaar met onze appelmoes), honing, olijfolie en crackers van bijzonder maismeel geserveerd.

Nederlandse community

De nieuwe thematische community stimuleert samenwerking en uitwisseling tussen producenten en zet het pelgrimspad op de culinaire kaart. Nederlandse producenten die een thematische community willen starten, kunnen contact opnemen met Slow Food Nederland, www.slowfood.nl.

Op de foto: Producenten die aan een pelgrimsroute gevestigd zijn met hun producten.

Foto: Barbara Hart

Reacties zijn gesloten.