Salon du Fromage: ontmoet de crème de la crème in Parijs

De tweejaarlijkse internationale vakbeurs Salon du Fromage et des produits laitiers vindt in 2020 weer plaats in Parijs, van 23 tot en met 26 februari. Ook Nederlandse kaasmakers, zuivelbereiders en kaasspecialisten kunnen er inspiratie opdoen.

De organisatie van Salon du Fromage verwacht volgend jaar 8.000 bezoekers uit 48 landen voor de ruim 250 exposanten. In 2018 kwamen de standhouders uit elf Europese landen, waaronder Nederland, en de Verenigde Staten.
De bezoekers zijn professionals uit de kaas- en zuivelsector die op zoek zijn naar bijvoorbeeld nieuwe producten van hoge kwaliteit, nieuwe leveranciers en trends op kaas- en zuivelgebied. Iedere twee jaar zijn er weer zo’n vijftig nieuwe producten te vinden op de beurs: kaas en in mindere mate andere zuivelproducten als crème fraîche, boter en yoghurt. Sinds de vorige editie van de Salon du Fromage worden er twaalf stands ingericht voor bedrijven die voor het eerst op de beurs staan.

Kaas en sake

Naast de beurs met stands zijn er meetings met experts die vragen beantwoorden van individuele bezoekers. Ook is er aandacht voor ongewone combinaties, zoals kaas en koffie, kaas en honing en kaas en de Japanse drank sake.
Verder wordt de Coups de Coeur Competitie gehouden voor de beste producten van de beurs. De producten worden beoordeeld op onder andere originaliteit, uiterlijk, smaak en textuur. In 2018 namen 56 exposanten uit 8 landen deel met in totaal 140 soorten kaas, zuivelproducten en verpakkingen. Een ander evenement van de Salon du Fromage is de Lyre d’Or Competitie, de wedstrijd om de beste kaas- en zuivelprofessional.
Bezoekers kunnen zich ook aanmelden voor de Paris Cheese Experience, een tour langs kaas-highlights in Parijs, zoals kaasproducenten en kaasspeciaalzaken.

Gratis naar binnen

Geïnteresseerd in de Salon du Fromage? Lezers van De Zelfkazer kunnen gratis naar binnen. U kunt zich vanaf begin november registeren via de website van de beurs: badge.salon-fromage.com/en. Vul daarbij de code ZELFKAZ20 in. Het toegangsbewijs rolt dan vanzelf in uw mailbox.

Foto: Salon du Fromage

Reacties zijn gesloten.