Publieksprijs ‘Beste graslandboer van 2019’ voor familie Van de Voort

De publieksprijs van de verkiezing ‘Beste graslandboer van 2019’ is voor de familie Van de Voort uit Lunteren. Dat meldt vakblad Veeteelt die de verkiezing organiseerde.

Met de verkiezing ‘Beste graslandboer’ werd gezocht naar boeren met een hart voor gras, die op het gebied van graslandmanagement inspirerend kunnen zijn voor anderen.
Met hun bedrijf De Groote Voort, waar de Remeker-kaas wordt gemaakt, behaalden Jan Dirk en Peter van de Voort de meeste stemmen via de internetverkiezing. Het zo goed mogelijk verwaarden van gras tot melk en uiteindelijk tot kaas sprak veel mensen aan.

Grasgroei en economie

De vakjury koos melkveehouders Ton, Ria en Auke Spijkerman uit Wapserveen als winnaars van de verkiezing. ‘De keuze van de familie Spijkerman om vanuit gras zo efficiënt mogelijk melk te maken wordt altijd onderbouwd met data van zowel grasgroei als vanuit de economie’, zo luidt het jurycommentaar. ‘Een wekelijks bezoek van studenten aan het biologische bedrijf van Spijkerman draagt bij aan het dichten van de kloof tussen stad en platteland.’

Reacties zijn gesloten.