Douwe Dijkstra wint Gouden Kaasboor

Douwe Dijkstra, werkzaam bij Rouveen Kaasspecialiteiten in Rouveen, heeft met 241 punten de zestigste editie van het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) gewonnen. Op 10 oktober kreeg hij de bijbehorende Gouden Kaasboor uit handen van televisiepresentatrice Anita Witzier.

Op 30 september en 1 oktober hebben meer dan 560 kaasprofessionals vanuit de kaasindustrie, -handel, -speciaalzaken en -kennisinstituten gekeken, geroken, gevoeld en geproefd van een speciaal voor hen geselecteerd assortiment Nederlandse kaas. Dit is een record aantal aanmeldingen en bewijst volgens het NNKC dat ondanks de verdere automatisering in de kaassector de aandacht voor het vakmanschap onverminderd groot blijft.
De deelnemers die het allerbeste soort, rijpingsstadium, smaak en kwaliteit hebben onderscheiden, zijn in de prijzen gevallen en kunnen zich de beste kaaskenners van Nederland noemen. De gescoorde punten liggen dit jaar vergeleken met andere jaren bijzonder hoog.

Foto: NNKC

Reacties zijn gesloten.