Benedictus Brabantse Abdijkaas gekozen tot ‘Beste Kaasnoviteit 2019’

Op de Vakbeurs Foodspecialiteiten op 30 september en 1 oktober in Houten is de Benedictus Brabantse Abdijkaas van zuivelboerderij De Driehoek in het Brabantse Oosterhout gekozen tot ‘Beste Kaasnoviteit 2019’.

De jury, met culinair journalist Felix Wilbrink, Maître Fromager Evert Schönhage en voormalig ondernemer-foodspecialist Ad Kuyten, oordeelde dat deze kaas een eerbetoon is aan het oude ambacht door jonge kaasmakers.

De Benedictus Brabantse Abdijkaas is een roodbacteriekaas van 2,5 kilogram. De kaas rijpt in een kelder van de Sint-­Paulusabdij; de zuivelboerderij ligt op het terrein van de abdij. Anke Wismans (op de foto derde van links) nam de prijs in ontvangst. De kaas wordt gemaakt door haar man Maarten van ­Fessem.

De verkiezing ‘Beste Kaasnoviteit’ is een ­initiatief van de Stichting Foodspecialiteiten Nederland. De Benedictus Brabantse Abdijkaas werd voor de verkiezing ingezonden door De Kaasfabriek.

Foto: Vakbeurs Foodspecialiteiten

Reacties zijn gesloten.