Dubbel aantal inzendingen kaaskeuring Bodegraven

Half september vond de regionale kaaskeuring van Bodegraven plaats. Het aantal ingeleverde kazen is dit jaar verdubbeld naar 70, meldt de Kaascommissie Bodegraven die de kaaskeuring organiseerde.

De keuring heeft dit jaar een boost heeft gekregen. “Voor de kaasboeren hebben we deelname aantrekkelijk gemaakt door onder andere gratis inschrijving, een gezellige avond, een smakelijk aandenken en prijzengeld voor één categorie”, aldus de Kaascommissie.

Prachtige buitentent

De kaaskeuring vindt altijd plaats tijdens het jaarlijkse dorpsfeest: Najaarsmarkt Bodegraven. Voorheen werden de kazen tentoongesteld in de trouwzaal van het gemeentehuis, maar veel bewoners wisten hier niet van af. “Vorig jaar heeft de gemeente de organisatie van de Najaarsmarkt gestimuleerd om meer jeu te geven aan de keuring en bijbehorende Kaas- en Bloemenshow. Daarvoor heeft de organisatie extra budget vrijgemaakt, waardoor we voor de kaaskeuring een prachtige buitentent op het Raadhuisplein konden neerzetten.”

Uitslagen

De uitslagen van de kaaskeuring in Bodegraven vindt u in de pdf Kaaskeuring Bodegraven 2019. De uitslagen van alle regionale kaaskeuringen worden vermeld in het decembernummer van De Zelfkazer.

 

Reacties zijn gesloten.