Treur Kaas in de prijzen op International Cheese Awards

Treur Kaas viel in de prijzen op de International Cheese Awards in Engeland. De Woerdense kaasgroothandel mocht onder andere de award voor Best Dutch Cheese mee naar huis nemen.

Een gouden award kreeg Treur Kaas voor Weydeland Rijck, een brokkelkaas. De kaas won ook goud in de categorie Best Dutch Cheese en werd daarmee de overall winnaar van de Nederlandse inzendingen.
Met de kaas Beppie Pikant werd een gouden award gewonnen in de categorie Cheese made with 100% sheeps milk. Beppie Pikant is een biologische schapenkaas die gemaakt wordt op De Mèkkerstee in Ouddorp. De jury gaf als commentaar: ‘Fantastisch rijk, vol van smaak en met een geweldige textuur en nasmaak. Hij blies ons omver’.

Brons en Highly Commended

In de categorie Best Organic Cheese ging een bronzen award naar de Bio Truffo, een biologische kaas uit De Hoeksche Waard, met vegetarisch stremsel bereid en met stukjes Italiaanse truffel. Ook deze kaas wordt bereid door de kaasmakers van De Mèkkerstee in Ouddorp.
De kaas Jerseyhoeve Bio Schorren werd door de jury van International Cheese Awards aangeprezen als Highly Commended in de categorie Best Organic Cheese. De biologische Jerseykaas gemaakt wordt eveneens gemaakt op De Mèkkerstee.

Foto: International Cheese Awards

Reacties zijn gesloten.