Nederlandse Boerenkaasmakers op Cheese 2019

Producenten van Nederlandse Boerenkaas zijn weer aanwezig bij de stands van het Slow Food-presidium Boeren Goudse Oplegkaas (BGO) en het presidium Boeren Leyden Traditioneel (BLT) op de tweejaarlijkse Slow Food-manifestatie Cheese in Bra in Italië van 20 tot en met 23 september.

Frank en Anneloes Captein vertegenwoordigen de BGO en Johan van Ruiten en zijn vrouw Sandra Kloppenburg de BLT. Zij worden bijgestaan door vrijwilligers Martin Warmerdam, Pieter Merkus, Miriam Offermans, Harry Schonewille, Evert Schönhage en Marjolein Kooistra.

‘Netherlands: Cheese from the Polders’

Als kersverse wereldkampioen van het Concours Mondial du Meilleur Fromager zal Evert Schönhage de Taste Workshop ‘Netherlands: Cheese from the Polders’ leiden met de Ark van de Smaak-kazen: BGO, BLT, Boeren Edammer, Fries-Zeeuwse schapenkaas, aangevuld met de zachte geitenkaas van Doetie Trinks. Zij is op uitnodiging van Slow Food International aanwezig vanwege het thema van dit jaar: ‘Natural is possible’.
De BGO en BLT zullen ook te vinden zijn in de Great Hall of Cheese.

Nieuwe kennis, ideeën en relaties

Tijdens Cheese in het middeleeuwse stadje Bra, ten zuiden van Turijn, komen ruim 300.000 importeurs, detaillisten, chefs, consumenten en andere professioneel geïnteresseerden en belangstellenden langs een grote verscheidenheid aan kramen met kaas, vlees en groente en de producenten daarvan. Daarbij doen de bezoekers veel nieuwe kennis, ideeën en relaties op.
Voor meer informatie over Cheese en de Nederlandse deelname kunt u contact opnemen met Marjolein Kooistra, mkooistra61@hotmail.com.

 

Reacties zijn gesloten.