Schotten stellen rauwmelkse kaas veilig

Vijf Schotse kaasmakers hebben kunnen voorkomen dat er richtlijnen voor voedselveiligheid worden ingevoerd die de productie van rauwmelkse kaas volgens hen onhaalbaar zouden maken.

De Schotse kaasmakers vreesden dat nieuwe richtlijnen van de Food Standards Scotland (FSS), met betrekking tot STEC en E. coli, tientallen jaren aan kennis zouden wegvagen en prijswinnende, lekkere kazen van de nationale kaasplank zouden laten verdwijnen. Door de actie van de kaasmakers heeft de FSS de richtlijnen aangepast. De richtlijnen komen nu overeen met die van de Wereldgezondheidsorganisatie en de EU, waarmee volgens de producenten de toekomst van de rauwmelkse kaasproductie in Schotland is veiliggesteld.

Crowdfunding

Door een crowdfundingscampagne konden de kaasmakers de juridische beoordeling van de richtlijnen van de FSS blijven betalen. “We zijn van mening dat Food Standards Scotland geen wijzigingen in de richtlijnen zou hebben aangebracht als we niet waren doorgegaan met de juridische beoordeling”, aldus een van de kaasmakers in gesprek met Farming UK.

Foto: Slow Food in the UK

Reacties zijn gesloten.