Weer extra aandacht voor rauwmelkse kaas

Op 20 april wordt voor de vijfde keer de wereldwijde Raw Milk Cheese Appriciation Day gehouden. Deze ‘waarderingsdag’ voor rauwmelkse kaas, waarop de kaas extra wordt gepromoot, is bedacht door de Amerikaanse organisatie Oldways Cheese Coalition die sinds 1999 pleit voor het behoud van rauwmelkse kazen.

Deze organisatie vraagt aan alle producenten, handelaren en verkopers van rauwmelkse kaas wereldwijd om op 20 april te laten zien welke rauwmelkse kazen er allemaal zijn, onder andere door op sociale media foto’s te plaatsen met de hashtag #rawcheeseday. “Dit is een kans om consumenten kennis te laten maken met de overvloed aan rauwmelkse kazen en de kaasproducenten die rauwe melk gebruiken.”
Kaasondernemers die op 20 april een activiteit organiseren rondom rauwmelkse kaas ­kunnen die vermelden op de website van de internationale Raw Milk Cheese Appriciation Day: www.oldwayscheese.org.

Reacties zijn gesloten.